Dissabte, 20 abril 2024

La taxa de criminalitat a Ontinyent es manté més de 20 punts per baix de les mitjanes estatal i autonòmica

Posted On Dimecres, 17 Juliol 2019 14:51 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

La taxa de criminalitat a Ontinyent es manté més de 20 punts per baix de les mitjanes estatal i autonòmica.

Així es constatava a l’última Junta de Seguretat del municipi, presidida per l’alcalde, Jorge Rodríguez, i el subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, José Roberto González Cachorro, qui manifestava que amb les dades relatives a 2018 aportades a la junta per la Policia Nacional, Policia Local i Guàrdia Civil “Ontinyent segueix sent una ciutat privilegiada en materia de seguretat”.

En concret, segons les dades aportades per la Policia Nacional, la ciutat registra 19 delictes i faltes per cada 1000 habitants, mentre que a la Comunitat Valenciana són 46 i a Espanya 44, segons les últimes dades publicades per l’INE. A més a més, la Policia Nacional constatava un descens en 2018 d’un 17% als robatoris amb força i un 66% a establiments al casc urbà. L’alcalde Jorge Rodríguez, per la seua banda, destacava la importància del treball conjunt de les administracions i dels cossos i forces de seguretat com “clau per a obtenir les millors xifres possibles i tractar de tornar als mínims històrics als que vam arribar en 2017, un objectiu pel que anem a seguir treballant tant des de la Policia Local com dels funcionaris depenents del Ministeri de l’Interior que actuen a Ontinyent”, assenyalava.

Pel que fa al Pla de Xoc per augmentar la seguretat al diseminat presentat el passat mes de gener per l’alcalde i el subdelegat del Govern, les estadístiques presentades per la Guàrdia Civil constaten de gener a maig d’enguany un descens del 25% dels robatoris respecte al mateix període de l’any passat. Cal recordar que al que portem d’any, i al marc d’aquest pla, s’han posat en marxa diverses mesures, com ara la col·locació de 12 noves càmeres de vigilància del trànsit que se sumaven a les 4 ja existents, repartides en base a un estudi de les zones més afectades pels robatoris. A més a més, es reforçava la presencia d’efectius dels cossos i forces de seguretat, incloent un important increment de la presencia de la Policia Local al disseminat, on tot i no tenir competència directa dues patrulles específiques han realitzat més de 2000 hores dedicades al control i vigilància durant els primers mesos de l’any.

A la Junta de Seguretat s’explicava que amb la posada en marxa de les càmeres, la col·locació de les quals finalitzava en abril, s’espera seguir millorant els resultats, i es constatava el manteniment tant de la resta de mesures dispostes per reforçar la vigilància al disseminat com de la recomanació a la ciutadania de que col·labore alertant telefònicament de moviments o actituds sospitoses.

Llegir 588 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM