Dissabte, 27 abril 2024

Ontinyent instal·larà 7 composters per reaprofitar els residus dels parcs i jardins de la ciutat

Posted On Dimecres, 17 Gener 2024 07:14 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent va a procedir a la instal·lació de 7 noves zones de compostatge per reaprofirtar els residus dels parcs i jardins de la ciutat.

Es tracta d’una iniciativa de la regidoria de Sostenibilitat pressupostada en 30.000 euros, que s’executarà amb ajuda d’una subvenció de la Diputació de València mitjançant el pla “Reacciona”, que permetrà consolidar i millorar les zones provisionals de compostatge implantades per l’Ajuntament a mode de prova en 2020.

La regidora de l’àrea, Sayo Gandia, explicava que “es tracta d’una acció inclosa en les establides al Pla Local de Gestió de Residus Domèstics Assimilables, en l’apartat on es contempla la gestió de les restes vegetals municipals. En el manteniment i gestió de les zones verdes i recreatives d'àmbit municipal, es genera una quantitat significativa de biorresidus, com fulles sequees i triturats de resrtes de poda, que cal gestionar adequadament. En 2020 vam disposar 7 composters provisionals que han servit tot aquest temps com a a experiència pilot del compostatge in situ dels residus verds durant tres anys. Aram amb estos nous composters consolidem, avancem i millorem aquest treball”.

Els nous composters estan dotats d’un sistema d’humectació automàtic, ja que d’acord a les condicions climatològiques d'Ontinyent és necessari fer aportacions hídriques de manera periòdica, sent així més operatiu que realitzar estes tasques manualment. Els composters, de 2x5 m2, tindran 3 espais per separar els diferents espais de maduresa del compost, amb tancaments laterals i frontals. Els biorresidus verds podran ser reaprofitats en forma de compost i mantell protector. Sayo Gandia destacava l’interés d’iniciatives d’estendre l’ús de les compostadores “ja que amb elles, a més de lluitar contra el canvi climàtic incrementem la matèria orgànica al sòl, i promovem un estalvi econòmic en adobs i biocombustibles”, remarcava.

Llegir 131 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM