Dissabte, 27 abril 2024

Ontinyent millora la connexió entre barris i crearà un espai gastronòmic amb l'aval dels Fons Feder de la Unió Europea

Posted On Dimarts, 26 Desembre 2023 15:52 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Millorar la connexió entre els barris de El Llombo i Poble Nou amb la instal·lació d’una escala mecànica i crear un nou espai gastronòmic per a revitalitzar el Mercat Municipal.

Aquests són els objectius d’una actuació inclosa al programa "Ontinyent evoluciona amb Europa" cofinançada al 50% entre l’Ajuntament i els Fondos Feder de la Unió Europea, la qual era objecte d’una visita institucional aquest dimarts.

L’actuació que ha comptat amb un pressupost total de 464.441,99€, era visitada aquest dimarts per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, junt al regidor de Territori, Oscar Borrell; el regidor de Fons Europeus, Juan Pablo Úbeda i la regidora de Serveis Socials, Paula Soler i els arquitectes ontinyentins encarregats del projecte, Ramón Esteve i Estefania Pérez. Durant la visita, el primer edil destacava "que l’objectiu d’aquesta actuació era dinamitzar el mercat municipal i això per la situació orogràfica en la que es troba suposava un repte que, amb la instal·lació de l’escala mecànica que salva el desnivell entre la Plaça Coronació i el mercat municipal i el nou espai de restauració, podem dir que s’ha aconseguit".

Per la seua part, l’arquitecte Ramón Esteve, posava en valor que tot i ser un "projecte que no té molta envergadura en quant a les seues dimensions, però que té molta importància" perquè amb la pèrgola i l’espai de restauració completen "arropant aquesta zona i donant-li qualitat. Estem molt contents del resultat". En esta mateixa línia, l’arquitecta que ha dirigit el projecte, Estefania Pérez, explicava que l’objectiu també era millorar "la visió que des de la Plaça Coronació es té del Mercat Municipal alhora que millorar-lo i optimitzar-lo".

A més a més, Esteve posava en valor la instal·lació de l’escala mecànica perquè és "fonamental" perquè tot el trànsit de persones que pot mobilitzar és "altíssima, inclòs quan estiga el mercat de baix el dilluns a la Plaça Coronació i el de d’alt en funcionament veurem l’agilitat que li dona". De fet, durant les primeres hores de la seua posada en funcionament, el veïnat que les ha pogut utilitzar ja ha valorat positivament la seua instal·lació. Cal recordar que la instal·lació d’escales mecàniques és una solució que està donant-se en ciutats com Barcelona, Àvila, València, Toledo, Santander per salvar el desnivell i facilitar l’accés a determinades zones de les ciutats com són els centres històrics.

Al detall, el nou espai de restauració ubicat a la part del mercat que dóna al sud-oest i al Carrer Puríssima  compta amb un doble accés des de l’interior Mercat Municipal i des de l’exterior on es troba la pèrgola dissenyada per l’arquitecte Ramón Esteve perquè puga emprar-se com una terrassa. Aquest espai podrà estar obert quan el mercat estiga tancat, i té accés tant des de l'exterior com des de l'interior.

L’escala mecànica funcionarà les 24 hores al dia per sensors parant-se quan no hi ha gent utilitzant-les. Paral·lelament, des de l’àrea de Serveis Municipals, Territori i Parcs i Jardins s’han executat millores com canvi en les lluminàries, instal·lació de càmeres de seguretat, plantació de noves plantes i repintat de la rampa.

Durant la visita, l’alcalde també anunciava que "una vegada rebudes les obres de l’escala mecànica i finalització del espai gastronòmic procedirem a la licitació per a comptar amb un espai de restauració". En aquesta contractació que es publicarà pròximament a la Plataforma de Contractació de l’Estat "volem valorar també la qualitat de l’oferta gastronòmica i no sols un cànon" perquè, en paraules de Rodríguez "per a l’Ajuntament, el més important és que hi haja un equipament i un mobiliari digne i s’oferisca una carta interessant que convertisca aquest espai en un punt de referència i motor que contribuïsca a la dinamització tant del barri de Poble Nou com del propi mercat municipal".

Llegir 187 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM