Dilluns, 29 abril 2024

El ple de l’Ajuntament aprova sense vots en contra el pressupost més elevat de la història

Posted On Dissabte, 16 Desembre 2023 16:42 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous sense cap vot en contra (12 vots a favor d’Ens Uneix i 8 abstencions de Compromís, PP, PSOE i VOX) el pressupost municipal per a 2024,

que ja és el més elevat de la història de la ciutat: 52 milions d’euros, també amb una inversió rècord de 19,7 milions d’euros Per seguir transformant Ontinyent.

El regidor d’Hisenda, Juan Pablo Úbeda, donava detalls al Ple del projecte que es portava a aprovació, destacant que és “un pressupost que concreta un seguit de projectes que transformaran Ontinyent per a sempre i que continua mirant de front la modernització de la ciutat” perquè els comptes municipals per a l’any 2024 “són per a la il·lusió i l’esperança en un futur millor, que pretén satisfer les legítimes aspiracions de les actuals generacions i de les futures de viure en una ciutat amb un alt benestar social. Una ciutat per a totes I tots”.

Del total de les inversions (19,7 milions), el 81,02% estan cofinançades per altres administracions: 16,02 milions venen de fora i sols 3,6 milions els posa la ciutat d’Ontinyent. Un capítol que, a més, augmenta en més de 3 milions d’euros respecte a l’any 2023. Un aspecte que es possible “gràcies a una Gestió prudent dels recursos públics i de la responsabilitat de la nostra ciutadania que ens permeten fer front sense tensions financeres a les inversions milionàries que mobilitza aquest pressupost”. Un pressupost per a inversió que contempla obres tan importants com l’IES l’Estació i el col·legi Martínez Valls al Marc del programa Pla Edificant;  reurbanització del carrer José Simó Marín (725.875€), Centre de Formació del Museu del Tèxtil, el Centre Intergeneracional del Delme o la reurbanització de la Plaça de la Concepció (1.130.140€) inclosa al Pla d’Inversions de la Diputació de València.

A més, el pressupost manté les bonificacions fiscals I la inversió social, així com les ajudes a la Promoció econòmica de la ciutat i el suport a les entitats socials, culturals, veïnals, esportives i mediambientals sense incrementar impostos ni recorrer a cap operació financera “gràcies a la contenció de la despesa i a la bona Gestió econòmica”, detallava Úbeda qui també incidia que en el pressupost per a l’any 2024, s’incrementen els ingressos en un 12,03% respecte del 2023 el que “reflecteix l’evolució positiva de l’activitat econòmica de la nostra ciutat”, incidia Úbeda.

El regidor també detallava algunes de les aportacions a les entitats locals que permeten mantenir el teixit associatiu ontinyentí destacant l’aportació de 80.000€ per a la UNED, les subvencions a les entitats de Promoció econòmica amb 45.000€ o les subvencions a les entitats festives i culturals amb 155.000€. L’àrea de política per a les persones es veu reforçada en aquest pressupost amb el conveni amb ADIEM que passa de 66.000€ a 71.000€; el conveni amb Creu Roja (20.000€), amb AFAO (82.800€) o l’ajuda a Anima (7.000€), subvencions a les entitats socio sanitàries per valor de 30.000€ o altres 30.000€ per a la descentralització de Serveis Socials, així com la important aportació a l’Hospital de la Beneficiència de 100.000€.

El pressupost també incrementa l’aportació per a la Fundació del Museu del Tèxtil que passa de 15.000€ a 35.000€ o a la FUVA (111.026€), l’aportació al Clúster Tèxtil Sanitari de 60.000€ a les entitats d’ATEVAL i Comerç IN amb un total de 95.000€ o els convenis amb el Club de bàsquet Martínez Valls, la FEBO i Club Ontinyent 1931 amb una aportació total de 105.000€.

El regidor Juan Pablo Úbeda exposava durant el Ple que “tot i ser un govern amb majoria absoluta hem negociat este pressupost perquè entenem que totes I tots tenim el mateix objectiu: millorar la vida de la nostra gent”. En aquest sentit, el Govern accepta les esmenes presentades per PP i Compromís per Ontinyent que inclouen la creació de la partida d’activitats de ponència d’aigües i bombers o incrementar la partida de biblioteca per adquirir més llibres, augmentar el Fons de l’Ontinyent Participa i les inversions al departament d’arxiu (15.000€) o en la partida d’accidents de l’àrea d’Enllumenat en 15.000€.

Així i tot, el regidor responia a l’oposició que qualificava el pressupost de “continuista” que amb “un pressupost amb 20 miliions d’euros d’inversió potser que canvie algo una ciutat” i recordava que lògicament el “pressupost continua” perquè “fa 12 anys que governem, i fa poc més de mig any, més de 10.000 ontinyentins i ontinyentines van decidir que aquesta manera de fer política que continuava la dinàmica dels anys anteriors, que imaginava una ciutat moderna per a totes i tots, i que presentava pressupostos com el previst per aquest 2024, era l’adequada”, concloïa.

Llegir 225 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM