Dijous, 18 abril 2024

Ontinyent executarà treballs per minimitzar el risc d’incendi a la zona forestal de Fuset

Posted On Dimecres, 15 Febrer 2023 11:12 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent va a iniciar l’execució de treballs per minimitzar el risc d’incendi a la zona forestal de Fuset, una finca de propietat municipal que es troba en la seua majoria dins del Paratge Natural Municipal Serra de l’Ombria-Pou Clar.

La intervenció, pressupostada en 38.762’07 euros iva inclós, compta amb una subvenció de 23.008’58 euros de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, inclouran diferents treballs com ara moviments de terres, treballs selvícoles o la plantació d’arbres i arbustos, amb un termini d’execució de 2 mesos i mig des de l’inici de les obres.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que “la finca de Fuset és l’únic sol forestal de propietat municipal d’Ontinyent, un espai de 107’27 hectàrees que va comprar l’Ajuntament a principis dels anys 80. Per tant, hem de mantenir el seu bon estat i seguretat, i en aquest sentit ens felicitem per la resolució favorable a la subvenció que haviem solicitat a la Diputació de València per a portar a terme estos treballs”, assenyalava.

A conseqüència de l'incendi del 92 que va arrasar pràcticament el 85% de la massa forestal de la finca, a la zona existeixen hui en dia zones de forta regeneració de pins. La densitat arriba a ser tan elevada en aquestes zones que alenteix la maduració de la “muntanya brava” i fa que aquestes zones tinguen un elevat risc d'incendi. L'objecte de l'actuació és restaurar l'espai degradat emplaçat al nord-oest de la Finca, que ocupa una superfície de 9,4 hectàrees, d'acord amb la seua naturalesa pròpia de sòl forestal, disminuint el risc d'incendis i afavorint la millora de la seua resiliència.

El projecte de restauració inclou la retirada de residus, moviment de terres i reconstitució del terreny en el qual es faran treballs de sembra d'espècies herbàcies sobre una superfície de 10.075 m², així com plantació de 400 unitats d'espècies arbustives i arbòries. A més es faran treballs silvícoles d'ajuda a la regeneració natural, que consistiran en aclariments, podes i intervencions segons siga pineda adulta, preservada de l'incendi del 94, o pineda en regeneració. Les restes vegetals produïdes en els treballs silvícoles es trituraren mitjançant desbrossadora o trituradora i quedaren sobre el terreny per beneficiar les noves plantacions.

Llegir 132 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM