Dijous, 25 abril 2024

La recuperació del patrimoni a Ontinyent és posada com exemple d’èxit a les jornades de l’Institut Universitari de Restauració del Patrimoni

Posted On Dilluns, 16 Gener 2023 19:24 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

La recuperació del patrimoni a Ontinyent ha estat posada com exemple de cas d’èxit a les jornades “Ilumina el pasado” de l’Institut Universitari de Restauració del Patrimoni de la Universitat Politècnica de València (UPV), amb la col·laboració d’altres entitats.

En concret, la primera de les jornades, que tenia lloc el passat dijous a l’espai La Llotgeta-Fundació Mediterráneo a la Plaça del Mercat de València, comptava amb la participació de l’arquitecte Antonio Gallud, qui exposava els casos de la recuperació de la muralla, els obres del Pont Vell i la reurbanització del carrer Sant Antoni.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, valorava positivament “que experts independents, acadèmics de la matèria i institucions valoren el treball que fem per a la conservació del patrimoni de la nostra ciutat”. El primer edil destacava que aquestos tres projectes han sigut clau per al govern municipal en aquesta legislatura i la inversió ha superat els 3,4 milions d’euros, “però no obstant això, altres actuacions d’adquisició d’habitatges a diferents barris, d’ajudes a la rehabilitació d’immobles i a l’eficiència energètica o d’execucions subsidiàries, no han quedat enrere”. En relació amb les ajudes canalitzades per l’Ajuntament, s’ han subvencionat fins al 50% de les sol·licituds realitzades. Entre 2020 i 2023 s’hauran executat a Ontinyent més de 8.000.000 € en programes de rehabilitació d’habitatges, incloent les inversions realitzades per l’Ajuntament d’Ontinyent, el Ministeri de Foment, la Generalitat Valenciana i els particulars.

Les jornades-tertúlia es preprendran amb periociditat mensual el primer dijous de cada més i portes obertes per a la ciutadania. Es retransmeten al Youtube de l’IRP, on es pot visualitzar la intervenció de Gallud a https://youtu.be/upv0_7XAyqM

Llegir 144 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM