Diumenge, 21 abril 2024

Ontinyent duplica en l’última dècada concessió de llicències d’obra a la ciutat

Posted On Dilluns, 16 Gener 2023 19:28 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent ha duplicat en l’última dècada la concessió de llicències d’obra a la ciutat, passant-se de les 427 de l’any 2012 a les 873 de 2022.

Les xifres aconseguides en l’any que s’acaba de tancar (150 llicències d’obra major i 723 d’obra menor) consoliden la tendència a l’alça dels últims anys, suposant als dos casos la segona xifra més elevada de l’última dècada, sols per darrere de les 167 llicències d’obra major de 2018 i de les 751 d’obra menor de 2021.

El regidor de Territori, Óscar Borrell, ha destacat l’impacte de les mesures municipals posades en marxa en aquest periode per incentivar l’activitat econòmica al sector, “uns anys als quals s’ha facilitat els tràmits d’obra amb la posada en marca de la Declaració Responsable, estem bonifican al 95% l’impost de contruccionds construccions, instal·lacions i obres (ICIO), i sobretot hem estat pioners en l’impuls a la rehabilitació d’immobles amb el programa Ontinyent Rehabilita, que des de 2013 ha suposat la concessió de prop de 500 ajudes per un import de més de 2’8 milions d’euros. Un programa al que cal sumar les aportacions dels propietaris, i una línia d’acció a la que s’han sumat després altres administracions”, recordava.

Borrell posava de relleu que la concessió de llicències d'obra “és un indicador molt important de l'activitat econòmica en un municipi, tant per allò que suposen les obres en si i també per l'impacte indirecte en l’activitat dels diversos professionals que intervenen en les mateixes”. S'entenen per obres majors les obres de nova planta, ampliació en superfície, volum o altura d'edificacions existents, o rehabilitació integral d'edificis; mentre que les obres menors venen a ser actuacions de més senzillesa tecnica, com ara reformes a l’interior de les vivendes o modificacions de la disposició de l'interior dels edificis, entre d’altres.

Llegir 149 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM