Divendres, 29 Març 2024

Ontinyent afrontará les grans obres de 2023 sense necessitat d'endeutar-se ni pujar impostos

Posted On Dilluns, 12 Desembre 2022 19:45 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent afrontarà les grans obres d’execució prevista en 2023 (que inclouen projectes com els de la Cantereria, Museu Tèxtil, Centre Intergeneracional del Delme o Mercat Municipal) sense necessitar d’endeutar-se ni augmentar impostos, gràcies a les inversions aconseguides d’altres administracions i la contenció de la despesa.

Així es despren del projecte de pressupost municipal per al proper any que presentaven aquest matí l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la regidora d’Hisenda, Natàli Enguix.

Un pressupost que arribarà a la xifra rècord de 47 milions d’euros i que, en paraules de Jorge Rodríguez “és una mostra de bona gestió econòmica en temps dificils. La culminació d’una legislatura marcada per una DANA, una GLORIA, i sobretot, per una pandèmia, amb una inflació de prop el 7%. Malgrat tot això a Ontinyent complim amb les inversions previstes, mantenim les ajudes a la promoció econòmica de la ciutat i el recolzament a totes les entitats ciutadanes, així com les bonificacions fiscals. Fer tot això sense augmentar els impostos i sense disparar els préstecs, mostra que aquest Govern ha tornat a quadrar el cercle i fer més amb menys, contenint la despesa i sent capaços de captar recursos d’altres administracions”, destacava.

Natàlia Enguix detallava algunes línies mestres del pressupost, el més alt de la història de la ciutat (47’26 milions d’euros, un 4’66% superior a 2022) amb una inversió també rècord, de 16’5 milions d’euros, el 70% de les quals estan costejades per altres administracions: Dels 16,5 milions d’euros, 11.545.129 euros venen de fora i sols 4.520.355 1 els posa la ciutat d’Ontinyent. “Tornem a demostrar així la gran capacitat per captar fons d’altres administracions gràcies, entre d’altres coses, a l’impuls polític i a la qualitat dels projectes que es presenten a les distintes convocatòries”, explicava.

En quant als ingressos, “encara que hem congelat els impostos i taxes municipals, hi ha un increment de la recaptació del 9% respecte del 2022, el que reflecteix l’evolució positiva de l’activitat econòmica a la nostra ciutat d’Ontinyent”. Destaca  en aquest sentit, l’augment previst de la recaptació per l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) en un 12,5% respecte de 2022, “una mostra més de la fortalesa de les nostres empreses, que han sabut eixir reforçades de la pandèmia”. Aquest impost sols el paguen les empreses que facturen més d’un milió d’euros a l’any i, per tant, açò suposa que més empreses han passat a pagar l’IAE.

La regidora d’Hisenda donava detalls d’una situació de conjuntura econòmica positiva que viu la ciutat, que també suposa que augmenten els ingresos per l’impost de construccions (de 425.000 a 803.000 euros en 2023, un increment del 88%) i de la taxa de llicències urbanístiques (de 225.000 a 300.000 euros, un augment del 33%). Pugen també els ingressos per taxes com la taxa d’ocupació de via pública per subministrament elèctric o per subministrament de gas, gràcies al treball de seguiment que fa l’Ajuntament perquè les empreses subministradores paguen realment allò que els correspon, així com els ingressos ordinaris provinents d’altres administracions.

Enguix repassava davant els mitjans el detall per capítols d’un presspost “que ha requerit d’un gran esforç per a quadrar-lo, amb tantes inversions i tantes incerteses. Per això vull agrair a tot l’equip de govern el seu treball, a l’Alcalde i a l’àrea d’Hisenda perquè ens hem deixat la pell per tal d’aprovar el pressupost en temps i forma”, remarcava.

Llegir 164 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM