Divendres, 26 abril 2024

Compromís per Ontinyent proposa que la Policia Local gestione la inspecció de sales d'apostes per protegir la gent vulnerable

Posted On Dilluns, 12 Desembre 2022 19:37 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Aquest dilluns, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat una moció en la qual proposa l'adhesió de l'Ajuntament d'Ontinyent al Conveni marc entre la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), per a permetre la col·laboració municipal en la inspecció, vigilància i control de l'activitat del joc, a través del cos de Policia Local.

La proposta presentada pel regidor Nico Calabuig i la regidora M. Àngels Moreno té com a objectiu garantir la protecció de la joventut i els col·lectius vulnerables respecte al joc i les apostes, i sumar esforços entre administracions establint la col·laboració entre la Conselleria d'Hisenda i la Policia Local d'Ontinyent, com a cos de seguretat més proper a la ciutadania.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, "en l'actualitat existeix una preocupació social per les conseqüències del joc i les apostes en la joventut i en persones vulnerables. Per això considerem prioritari que l'Ajuntament d'Ontinyent se sume al conveni entre la Generalitat i la FVMP per a la inspecció i control del joc, i contribuïsca des de l'àmbit local a garantir els objectius de la Llei valenciana del joc. La nostra ciutat compta amb diferents locals de joc dins el nucli urbà. Per tant, disposar de la col·laboració del cos de Policia Local en les tasques de vigilància i inspecció ajudaria al correcte desenvolupament de l'activitat d'aquests establiments, contribuint a garantir la protecció dels menors d'edat i sectors vulnerables, la transparència en el desenvolupament dels jocs i apostes, i evitar els fraus o joc no autoritzat".

"L'actual legislació valenciana en matèria de joc és la més avançada de l'Estat, i té entre les seues finalitats reforçar el control d'admissió als establiments de joc, la limitació de la publicitat exterior, el compliment dels requisits de distància als instituts, així com el control per evitar qualsevol forma de joc en establiments no autoritzats. En aquest context, és clau la tasca d'inspecció i vigilància. Per això, des de la Generalitat Valenciana i la FVMP s'ha posat en marxa aquest conveni per a unir esforços i sumar als ajuntaments, mitjançant la Policia Local, com a cos més proper a la ciutadania", ha exposat Calabuig.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, M. Àngels Moreno, ha apuntat que "considerem molt necessària la col·laboració entre administracions que planteja el conveni. D'aquesta manera, la tasca desenvolupada per la Policia Local serà complementària a la de la Conselleria d'Hisenda, competent en matèria de joc, i encarregada de tramitar els expedients sancionadors que es deriven de les actuacions i inspeccions dels agents. A més, des de la Conselleria també es fomentaran les accions formatives relacionades amb les funcions d'inspecció en matèria de joc, impulsant l'aprenentatge i destreses del cos de Policia Local en aquest àmbit".

"Esperem que la nostra proposta compte amb el vot favorable de tota la corporació, ja que té com a objectiu la col·laboració entre administracions per a una major protecció de sectors vulnerables, així com el foment d'una vida i un oci saludables. En altres ocasions, les propostes relacionades amb la protecció de la ciutadania davant el fenomen del joc que s'han portat al Ple Municipal han comptat amb el suport unànime de tots els grups polítics. Fem una crida a La Vall ens Uneix i el Partit Popular a continuar aquest camí", ha conclòs Moreno.

Llegir 238 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM