Divendres, 19 abril 2024

“Ontinyent contra el foc” obri el període d’adhesió al voluntariat per a l’edició d’enguany

Posted On Dimecres, 01 Juny 2022 15:16 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent iniciarà en breu una nova edició del programa de voluntariat forestal "Ontinyent contra el foc", i ha obert el termini per adherir-se a la iniciativa, que torna a la normalitat “pre-covid” i estarà en marxa del 13 de juny al 18 de setembre.

 

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, recordava que “des que va començar la campanya Ontinyent contra el foc i fins ara  a penes han hagut conats d’incendis a Ontinyent, i sempre han estat de poca extensió. És un servei molt útil no sols per detectar incendis, sinó que també té un valor disuasori per a la cura de l’entorn, en haver moltes persones a les nostres serres observant allò que passa. I no sols això, perquè a més d’evitar situacions dramàtiques fomentem l’estima cap a la natura i les nostres serres", assenyalava.

El programa recupera enguany el funcionament habitual “pre-covid”, eliminant els límits estrictes d’integrants dels grups de vigilància o la obligatorietat de l’ús de la mascareta. Els voluntaris i voluntàries comptaran amb les facilitats i incentius habituals, com ara la cessió d’un vehicle tot terreny; dietes per als qui superen una quantitat d’hores de vigilància; cessió de telèfons mòbils, emissores de ràdio, prismàtics i equipament; o l’obsequi de samarretes amb el logotip de la campanya. Participar, a més, comporta una assegurança d’accidents que cobreix l’Ajuntament, i no es requereix més temps que el que cada persona puga oferir.

Les persones interessades poden inscriure’s en el programa "Ontinyent contra el foc" a través de la web municipal www.ontinyent.es a l’apartat Ajuntament-Àrees-Medi Ambient, on es troba el full d'inscripció a emplenar i enviar a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Prohibició de les cremes fins al 16 d’octubre

Per altra banda, des de l’Ajuntament s’ha recordat a la ciutadania que des d’aquest dimecres 1 de juny i fins el 16 d’octubre, està prohibit cremar al terme d’Ontinyent, tal com estableix el calendari del Pla Local de Cremes  accessible també a l’apartat Arees-Medi Ambient de la web municipal.

Llegir 262 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM