Divendres, 26 abril 2024

Compromís urgeix el govern local a evitar que la casa de Gomis caiga enmig del carrer com la del Carrer Roses

Posted On Dijous, 02 Juny 2022 13:35 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha reclamat al govern municipal que faça complir urgentment l'ordre d'execució que afecta la Casa natal del músic Josep Melcior Gomis, després del nou episodi d'enfonsaments ocorreguts a l'immoble la nit del dimarts 31 de maig.

El regidor i portaveu valencianista Nico Calabuig ha insistit en la necessitat d'actuar ràpidament en l'edificació davant el perill per a les persones que podria suposar un enfonsament total, com ha ocorregut recentment en altres immobles dels carrers Roses i Teixidors.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, "els últims despreniments interiors registrats a la casa natal de Gomis, situada al carrer Gomis, número 18, alerten una vegada més de la situació de risc en què es troba l'immoble. Ja que el govern municipal va votar en contra de la nostra proposta al Ple de l'Ajuntament per l'adquisició d'aquesta casa i la seua rehabilitació per a obrir-la al públic, cosa que lamentem profundament, almenys que aplique les capacitats que li atorga la legislació urbanística".

"En aquest sentit, demanem al regidor d'Urbanisme i Patrimoni que faça complir de manera urgent l'ordre d'execució dictada, per garantir la seguretat en la zona i la supervivència de l'edificació, que té la façana com a element protegit recollit al Catàleg. Si finalment no s'actua per part dels propietaris, seria prioritari que intervinga l'Ajuntament a través d'una execució subsidiària, remetent posteriorment els costos de l'actuació als propietaris", ha exposat Calabuig.

El portaveu ha assenyalat que "recentment, el centre històric ja ha patit enfonsaments totals en edificacions que han acabat caient enmig del carrer, com el cas de l'immoble del carrer Roses, número 3. El Carrer Major té un volum diari de vianants considerable, ja que és una via cèntrica per a connectar els diferents barris de la ciutat. Considerem que hi ha un perill evident per a les persones si la casa continua patint solsides, encara que fins al moment només hagen sigut enfonsaments interiors. A més, l'estat de l'edificació continua empitjorant amb cada despreniment, tot i haver finalitzat les pluges dels últims mesos. Cal actuar abans que siga massa tard".

Nico Calabuig ha conclòs insistint que "la casa natal de Gomis mereix ser rehabilitada, oberta al públic i convertir-se en un espai estable dedicat a la vida i obra d'un dels ontinyentins més il·lustres de la història. Demanem al partit de l'alcalde que reconsidere el seu vot en contra a la proposta presentada per Compromís al Ple, ja que és una aportació positiva per a l'oferta cultural d'Ontinyent, suposaria un nou atractiu turístic i econòmic, i contribuiria a la revitalització del Carrer Major. Però, si La Vall ens Uneix és incapaç de valorar el potencial d'aquesta proposta, almenys que intervinga urgentment per evitar que la casa caiga. Cal salvaguardar la seguretat de les persones, i seria molt greu perdre aquest espai per no haver actuat a temps".

Llegir 300 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM