Dijous, 28 Març 2024

La coberta de la parada d’autobús interurbà abastirà d’energia solar la biblioteca de Sant Josep

Posted On Dilluns, 30 Mai 2022 15:28 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent va a instal·lar pannells solars a la nova parada d’autobús interurbà, per tal d’abastir d’energia verda la Biblioteca de Sant Josep.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, destacava “l’interès de l’aprofitament de les opcions que ens dona el sistema d’autoconsum col·lectiu per poder aprofitar les cobertes d’edificis públics. Col·locar pannels solars fotovoltàics en estos llocs no te cap impacte visual, i no necessita ocupar cap espai adicional, aconseguim un estalvi econòmic i impulsem l’ús de les energies netes. Tot són avantatges”, assenyalava.

Cal recordar que l’Alcalde, Jorge Rodríguez, i la regidora de Sostenibilitat presentaven recentment l’aplicació d’aquest sistema per crear centrals solars fotovoltaiques a les cobertes de l’edifici de la UNED i de la pista de futbet del CEIP Lluis Vives, que a més d’estos edificis abastiran d’energia a la prefectura de Policia Local i les oficines principals de l'Ajuntament. En aquest cas van a instal·lar-se un total 14 pannells solars de 450 Watts cadascun, una potencia nominal conjunta del generador de 6’3 KW. Estos pannells generaran una energia destinada en un 79’6% a l’abastiment de la Biblioteca de Sant Josep, un 18% seran excedents a compensar, i sols el 2’4% anirà a la xarxa sense beneficis econòmics.

El cost de l’actuació és de prop de 50.000 euros i ha estat subvencionat al 50% per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. L’actuació es preveu amortitzar molt abans de la fi de la vida útil dels pannells, que tenen una producció lineal sostinguda durant un període estimat de 25 anys. Sayo Gandia recordava que l’Ajuntament “va a seguir impulsant l’aplicació del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible d’Ontinyent (PACES) i a continuar amb l’aposta per la reducció dels consums energètics dels edificis municipals i foment de les energies renovables. Una aposta en la que volem ser exemple per a la ciutadania, a la que animem a informar-se sobre els avantatges de l’autoconsum a l’Oficina d’Economia Verda”, manifestava.

Llegir 233 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM