Dimarts, 16 abril 2024

Ontinyent unifica la imatge de l’enllumenat dels carrers Martínez Valls i José Iranzo amb un canvi que reduirà un 68% el consum

Posted On Dijous, 05 Juliol 2018 14:19 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent va a procedir a la substitució d’un total de 44 luminàries de vapor de sodi existents als carrers Martínez Valls i José Iranzo per altres tantes luminàries LEDs de baix consum.

La intervenció, que ix esta setmana a licitació per un pressupost base de 112.161 euros, va aparellada a la instal·lació de noves columnes decoratives de llum, unificant així la imatge dels carrers i millorant l’eficiència energètica, en reduir un 68’2% el consum sense perdre qualitat lumínica.

El regidor coordinador de Territori, Sostenibilitat i Serveis Municipals, Jaime Peris, recordava que la mesura “atén una demanda del veïnat de la zona, que venia demanant que s’unificarà la imatge de l’enllumenat públic, que tenia fins a 3 tipus de columnes de llum. La imatge final del conjunt serà més acord amb la d’una zona comercial, al temps que continuem amb les substitució que venim fent de bombetes de vapor de sodi per altres LED, que fan més llum i tenen millor rendiment”, assenyalava.

L’actuació, que es realitzarà durant un període estimat de 3 mesos a partir de l’inici de l’obra, es durà a terme en 4 trams: al Carrer Martínez Valls, als trams des de l'encreuament amb l'Avinguda Daniel Gil fins a l'encreuament amb l'Avinguda Albaida, i des de l'encreuament amb l'Avinguda Albaida fins la Plaça Ausiàs March; i al Carrer José Iranzo als trams des de l’encreuament el carrer Pius XII fins l’Avinguda Albaida, i des de l’encreuament amb l’Avinguda Albaida fins al número 52 del carrer Jose Iranzo.

Jaime Peris explicava que tot i invertir-se els al voltant de 112.000 euros Iva inclòs previstos en l’actuació, aquesta “va a ser rentable amb el pas del temps, ja que les noves luminàries oferiran més rendiment amb menor consum”. En concret, els nous punts de llum suposaran una reducció de potència del 68’2% al de les actuals luminàries (de 11’15 kw totals a 3’54kw), en canviar bombetes de 100, 150 i 250 wats, per altres tipus LED de 71 i 75 wats. Peris explicava que “tot i la reducció de potència, no es perdrà qualitat lumínica, sinó que fins i tot les característiques de les noves luminàries de llum blanca càlida millorarà la reproducció cromàtica: la percepció per als vianants serà de que es veuen millor els colors i hi ha més llum”, explicava.

Els treballs, que tenen un termini d’execució de tres mesos, consistiran en la retirada de totes les columnes i lluminàries existents, i per als cas dels punts als quals se situarà un nou punt de llum es dura a terme la demolició de la cementació i desconnexió de la mateixa. En els punts en els quals no se situe un nou punt de llum es dura a terme la reposició del paviment al seu espai inicial. Així mateix, es construiran noves arquetes de registre, es netejarà les ja existents, es faran tasques d’excavació, instal·lació de perns i cementació dels mateixos, i finalment la instal·lació de les noves columnes decoratives, braços i lluminàries. Les bombetes de vapor de sodi encara funcionals i les columnes retirades seran reutilitzades en altres punts de la xarxa pública d’enllumenat, amb l’objectiu d’obtenir el màxim estalvi i grau d’eficiència possible.

Llegir 1337 vegades Darrera modificació el Dijous, 05 Juliol 2018 14:24

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM