Dissabte, 27 abril 2024

Prolifera a Ontinyent i el disseminat l’abandó de mobles vells i trastos en ple carrer

Posted On Dimecres, 11 Octubre 2023 08:37 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Sofàs, cadires, tasses de vàter, matalassos… i així fins a una infinitat de mobles i trastos dibuixen des de fa dies el paisatge urbà d’Ontinyent i sobretot del disseminat, on alguns ciutadans han convertit els contenidors d’escombraries en el seu particular forat per a abandonar andròmines de tota mena en ple carrer. Aquesta situació s’ha fet insostenible.

 

El grup socialista a l’Ajuntament d’Ontinyent ha denunciat en l’últim Ple l’estat de “brutícia i deixadesa” en el qual, al seu judici, es troba en l’actualitat les zones d’aportació de residus del disseminat i de la ciutat d’Ontinyent on, sosté, hi ha “acumulació d’escombraries”.

El grup municipal socialista ha demandat al govern local, d’Ens Uneix, que “execute un pla de xoc per al disseminat i evite que l’acabe municipal continue oferint un profund estat de brutícia i deixadesa”.

José Antonio Martínez recalca la ineficàcia de la campanya de conscienciació de recollida de trastos que gestiona l’Ajuntament. L’edil socialista va preguntar en l’última sessió plenària, si l’actual campanya de conscienciació d’etiquetar “els trastos” està donant algun resultat.

Martínez afirma “No és eficaç, només pegar un adhesiu groc, i deixar els mobles durant uns dies fins que l’empresa passe a recollir-los, donem una imatge descurada de ciutat”. “Una ciutat tan gran com Ontinyent, una recollida a domicili setmanal és insuficient, s’hauria d’estudiar noves fórmules més efectives, ja que pegar només un adhesiu sembla insuficient” afirma el portaveu socialista.

Segons ha assegurat l’edil del PSPV-PSOE José Antonio Martínez, “de tant en tant” regidors de l’equip de govern de l’alcalde Jorge Rodríguez “es pronuncien” sobre la retirada de trastos vells “però només per a fer-se la foto i anunciar algun pla que després no s’avalua”.

“Passen els mesos, però no es fa absolutament res i tant la ciutat com el terme municipal cada dia està més brut”, ha afirmat Martínez, qui, aquesta setmana ha visitat diversos punts d’aportació de “trastos vells” en el terme municipal d’Ontinyent per a comprovar sobre el terreny “com la recollida de fem no és suficient i cosa que és encara més greu, un gran nombre d’estris s’acumula en els seus voltants a la vista de tots els que per allí passen”.

“No és normal que s’acumule el fem i just al costat s’abandonen els contenidors, en lloc de col·locar-los en zones de fàcil accés del disseminat perquè puguen ser utilitzats”, ha dit el socialista. Ha recordat que el disseminat és tant ciutat com el nucli urbà d’Ontinyent i, per consegüent, “és necessari cuidar al màxim el seu aspecte”. Desaprofitaments, mobles vells, estructures d’obra i contenidors de vidre sense usar “porten mesos abandonats en un espai públic”, segons fotografies captades pel grup municipal socialista.

“Tots comprenem que, a vegades el servei de recollida puga no ser suficient, però com s’observa en les fotografies estem parlant d’una deixadesa que persisteix en el temps”, ha manifestat l’edil socialista, per a qui “l’aspecte que presenten alguns solars és evident que respon a mesos d’abandó”.

Martínez ha considerat que el” govern d’Ens Uneix” està “abusant” de “la mentida i els falsos anuncis”. “Rodríguez no assumeix que els temps han canviat i que la gent ja no tolera l’engany. No es pot tractar als ciutadans d’aquesta manera”, ha sentenciat.

Llegir 297 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM