Diumenge, 28 abril 2024

Compromís denuncia el caos en l’inici de curs escolar i les 30 places per cobrir als centres educatius d’Ontinyent

Posted On Divendres, 15 Setembre 2023 14:56 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Aquest dijous ha tingut lloc a les portes del CEIP Carmelo Ripoll d’Ontinyent una roda de premsa de valoració de l’inici del curs escolar.

El Cap de l’Oposició i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, i la Diputada de Compromís a les Corts Valencianes, Nathalie Torres, han denunciat la mala gestió del nou govern de la Generalitat de PP i Vox en matèria educativa. Entre altres, han assenyalat el caos en el transport públic a diverses ciutats, el bloqueig de la gestió de xarxa llibres, els retards en les adjudicacions de professorat i les més de 2.800 places de personal dels centres educatius sense cobrir fins aquest dimecres, 30 de les quals estan a Ontinyent.

La diputada de Compromís a les Corts Valencianes, Nathalie Torres, ha assenyalat que “aquest inici de curs escolar, el primer del nou Govern de PP i Vox a la Generalitat, està sent el pitjor en molts anys. A hores d’ara tenim aules sense professorat, alumnat que encara està esperant el bus escolar, docents que es van assabentar d’on treballaven 12 hores abans de començar, i més de 2.800 places pendents d’adjudicar, tal com denunciaven els sindicats. Aquesta és la manera de fer del nou Conseller d’Educació, José Antonio Rovira, i del govern de PP i Vox”.

“Aquest caos contrasta clarament amb la normalitat amb què es duia a terme tot aquest procés durant els últims 8 anys, fins i tot en els pitjors moments de la pandèmia, quan Compromís gestionava la Conselleria d’Educació. Hem manifestat tot el nostre suport al professorat, abandonat des del primer moment pel nou govern, i a tota la comunitat educativa, que està patint les conseqüències d’aquesta deixadesa. Així mateix, demanem responsabilitats polítiques al Conseller, i que deixe de desviar l’atenció acusant el Botànic de la seua mala gestió. El bon funcionament del sistema educatiu valencià ha de ser una prioritat absoluta per al Consell. No ens podem permetre retrocedir ni un pas en tot el que hem aconseguit en l’educació pública, de qualitat i en valencià”, ha apuntat Torres.

Per la seua banda, el regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha destacat que “aquesta mala gestió té un reflex a Ontinyent, que fins aquest dimecres tenia 30 places de personal docent i educatiu per adjudicar als diferents centres públics de la ciutat. Entre elles, 8 places de personal educador, que és un suport indispensable per a l’acompanyament de l’alumnat amb diversitat funcional, que veu alterat per complet el seu dia a dia als centres. Per altra banda, les places de personal docent per cobrir als diferents col·legis i instituts estan suposant una sobrecàrrega horària per al personal dels centres, i desmunta la planificació que han treballat els equips directius”.

Calabuig ha subratllat que “també demanem a la Generalitat celeritat en els processos d’actualització de preus i augment de la dotació econòmica dels projectes del Pla Edificant a Ontinyent. No podem permetre’ns tindre parades més temps les obres del CEIP Martínez Valls, més encara si tenim en compte que el ritme d'aquesta actuació influeix en l’actuació posterior al CEIP Vicent Gironés. En aquest sentit, també reclamem al govern municipal una actitud reivindicativa davant la Generalitat, per tal de desbloquejar la situació, i una informació més transparent sobre el que està passant en el cas concret del CEIP Martínez Valls. Pel que fa a l’IES L’Estació, hem conegut diferents problemes amb la inexistència d’espai per a pati, escassesa de banys en funcionament i altres qüestions que han de ser resoltes urgentment”.

“Finalment, volem llançar una pregunta a la nova Diputació de València del Partit Popular i Ens Uneix, amb el suport de Vox. La nostra comarca, i també centres de la nostra ciutat, com el CEIP Lluís Vives, han rebut en el passat inversions relacionades amb el canvi de portes i finestres, i l’estalvi energètic, amb un import total de 500.000 euros. Volem saber si aquesta nova Diputació, en la qual Natalia Enguix és vicepresidenta, farà una aposta inversora per l’educació pública d’Ontinyent i tota la Vall d’Albaida, o pel contrari aplicarà polítiques tan negatives com les que ja s’estan fent des de la Generalitat”, ha conclòs Nico Calabuig.

Llegir 282 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM