Dimarts, 16 abril 2024

La Generalitat dóna llum verda al projecte de consolidació de 6 immobles al carrer Muralla

Posted On Dimarts, 21 Febrer 2023 18:42 Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

La Generalitat Valenciana ha donat llum verda al projecte de consolidació estructural i reconstrucció parcial de volums de 6 immobles al carrer Muralla d’Ontinyent.

Es tracta d’una actuació necessària davant el progressiu deteriorament dels immobles, adquirits per l’Ajuntament i situats entre els números 42 i 52 d’aquest carrer del barri de La Vila. Una intervenció que tindrà un cost aproximat de 300.000 euros i que permetrà estabilitzar tota la zona.

El regidor de Patrimoni, Óscar Borrell, explicava que l’actuació a estes cases va ser un dels punts més destacats de l’última Comissió de Patrimoni de l’Ajuntament, on va participar per primera volta el Cap de Servei de l’Àrea de Patrimoni de la GVA (Àlex Amorós) amb els seus tècnics, qui va acudir convidat pel propi Borrell i que va poder donar vist-i-plau “in situ” al projecte, que va tenir el dictàmen favorable de la comissió.

El regidor destacava que “comptar amb la presència i el pronunciament favorable d’Amoròs ens permet agilitzar els tràmits previs a esta intervenció, el que és una molt bona notícia perquè ens estalviem mesos d’espera”, assenyalava. De fet, haver enviat l’acord a València, comptar amb el vist-i-plau i rebre la notificació s’estima que podria haver retardat en prop de 3 mesos la intervenció. El projecte ara queda sols pendent de pasar a Junta de Govern per a tenir aprovació definitiva i després pasar a licitació.

L’espai on va a actuar-se és adjacent a la zona on estan duent-se a terme les obres de restauració de la muralla Nord d’Ontinyent. Així, permetrà dotar d’un entorn més net i segur per al “Passeig de guarda” medieval que va a crear-se al marc d’esta intervenció, pressupostada globalment en 2’5 milions d’euros i que compta amb una subvenció de 1 milió d’euros del Govern d’Espanya.

Llegir 106 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM