Divendres, 29 Març 2024

Ontinyent inicia la programació de l’Escola de Families 2023 commemorant el Dia de la Síndrome d’Asperger

Posted On Divendres, 10 Febrer 2023 08:23 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Els trastorns de l’espectre autista, la felicitat infantil, les investigacions científiques o el bullying són alguns dels temes que s’abordaran en la nova programació de l’Escola de Families d’Ontinyent que impulsa l’Ajuntament amb la col·laboració de diverses entitats.

El regidor d’Educació d’Ontinyent, Óscar Borrell ha presentat una programació semestral “molt variada, i que com sempre es planteja com una eïna útil per per tal d’orientar a les mares, pares i familiars sobre determinats aspectes concrets relacionats amb l’educació de les xiquetes i xiquets”.

Així, la programació s’obrirà amb una xerrada al voltant dels trastorns de l’espectre autista, que s’organitza en coordinació amb l’associació Inclou-TEA, i que serà impartida per la pedagoga Irene Nadal Nicolás, especialista en orientació educativa, atenció temprada i TEA, amb més de 10 anys d’experiència en intervenció en centres educatius. La xerrada tindrà lloc el proper dijous 16 de febrer a la Sala Gomis a partir de les 19:00 hores, i servirà també per commemorar el Dia Mundial de la Síndrome d’Asperger, que es celebra internacionalment el 18 de febrer.

Borrell posava de relleu l’aposta de la regidoria d’Educació per contribuir a l’atenció de les persones amb Trastorn d’Espectre Autista i per col·laborar amb Inclou-TEA, amb accions com el treball per a la implantació de l’aula CIL d’atenció específica, el foment de la participació activa d’Inclou-TEA en xerrades  als programes de l’Escola de Pares i Mares o les Jornades d’Educació; o la implantació d’un sistema de pictogrames en la ciutat.

“És una aposta transversal”, afegia el regidor, “ja que a més de totes estes accions, esta entitat compta amb una subvenció anual, i ha comptat també amb l’atenció de regidories com la de Política per a les Persones; la d’Esports, amb una cursa Sant Silvestre que va recaptar fons per a l’entitat; o fins i tot la de Fira i Festes, amb la “Fira Sense Soroll” en la Fira de Novembre”, recordava.

L’Escola de families abordarà posteriorment altres qüestions com les investigacions científiques, amb vàries dones dones investigadorees d'Ontinyent com Rosana Moriana, Emma Torró, Susana Sanz i Laura Cambra (20 d’abril dins de la setmana pedagògica); o el Bullying o acosament, amb l’exbasquetbolista professional Iñaki Zubizarreta (11 de maig), qui narra la seua experiència al còmic “Subnormal, una història d’assetjament escolar”, en aquest cas en coordinació amb el CEIP “La Solana”.

Óscar Borrell incidia en què “l’educació ha de ser cosa de tota la tribu, implicar a totes i tots per aconseguir una educació plena. Sempre hem tractat de propiciar el treball en xarxa per assolir la millor educació amb participació de tota la ciutat, i en aquest sentit, comptar amb les aportacions d’estes entitats és un èxit, i agraïm la seua implicació”, concloïa.

Llegir 549 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM