Dijous, 25 abril 2024

Ontinyent posa el nom de José Niñerola Company a les places del Museu del Tèxtil

Posted On Dilluns, 06 Febrer 2023 19:02 Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

L’Ajuntament d’Ontinyent procedirà la propera setmana a inaugurar el nomenament de les noves places confrontants al Museu del Tèxtil com a “Plaça de José Niñerola Company”, en record del desaparegut empresari tèxtil.

Es tracta d’una denominació aprovada al ple del passat 13 de desembre de 2022, que deixa sense efecte altre acord plenari del 3 de maig de 2011 que assignava el nom de José Niñerola Company a una via pendent d’execució des de fa més d’una dècada al barri del Llombo, en la unitat Llo-3.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, recordava que aquest canvi es produïa atenent una proposta plantejada des de les entitats empresarials ATEVAL i COEVAL, considerant-se des de l’Ajuntament aquest espai com a “idoni” donada la vinculació de Niñerola tant amb el món del tèxtil com amb el món empresarial.

Entre els mèrits que es destaquen de la trajectòria de Niñerola estan el fet d’haver estat fundador i primer president de COEVAL, càrrec que va compatibilitzar amb la Presidència d’ATEVAL-Vall d’Albaida, participant activament com a representant de la ciutat i la comarca en la consecució de diverses millores de transcendència social i econòmica per a la zona, com ara la implantació de la Universitat de València a Ontinyent; l’elecció de la ciutat com a seu del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana; la realització del Pont de Sant Vicent; o la finalització de l’autovia A7. Niñerola, a més, va contribuir a la unitat d’acció del sector amb l’Ajuntament i altres entitats com Caixa Ontinyent o els sindicats CCOO i UGT. L’acte d’inauguració de la nova denominació de les places es preveu que tinga lloc el proper dijous 9 de febrer.

Llegir 136 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM