Divendres, 19 abril 2024

Ontinyent projectarà a FITUR el Museu Tèxtil i la Ruta dels Molins com a nous atractius turístics

Posted On Dijous, 12 Gener 2023 19:27 Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

El tèxtil ontinyentí serà enguany un dels protagonistes principals de l’oferta turística d’Ontinyent a la fira turística internacional FITUR, que tindrà lloc del 18 al 22 de gener a les instal·lacions d’IFEMA a Madrid.

Serà a través de la projecció de dos nous elements recentment incorporats, la I fase del Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana i la "Ruta dels Molins" pel barranc dels Tarongers, vinculada a la tradició tèxtil local. La regidora de Turisme, Sayo Gandía, destacava l'interès d’integrar estos dos espais "com a elements d'atracció turística visitables tot l’any, dins d'eixe plantejament que venim fent per r un turisme responsable i sostenible, amb una oferta ideal per a escapades de cap de setmana”.

Cal recordar que el Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana obria les seues portes a les visites el passat mes de desembre, després d’una inversió de 1’2 milions d'euros (900.000 de la Generalitat i 300.000 euros de l’Ajuntament), amb un discurs museístic que aborda de les 3 fases dels procesos del tèxtil des d’una perspectiva històrica. Pel que fa a la “Ruta dels Molins dels Tarongers i de la Fos”, posa en valor 12 molins hidràulics dels segles XVIII i XIX existents entre Ontinyent i Bocairent, considerats un “tresor patrimonial” vinculat a la tradició tèxtil dels dos municipis, que conflueix amb el sender de xicotet recorregut PR-122.  La ruta va ser una de les actuacions proposades a Ontinyent Participa 2022, prenent com a base el treball universitari de l’ontinyentina Irene Ribera.

Sayo Gandia, explicava que "els esforços fets per posar en marxa el Museu del Tèxtil ja poden començar a ser rentabilitzats turísticament, i per això li donem la importància qe es mereix enguany dins l’oferta que presentem a FITUR, tot i que una volta finalitze la II fase d'obres al museu el discurs museogràfic canviarà i s’ampliarà. Pel que fa a la Ruta dels Molins, està tenint una molt bona acollida, un recorregut amb atractiu tant natural i paisatgístic com a històric, posant en valor antics molins que en la seua majoria han funcionat com a batans o fàbriques tèxtils", apuntava. A l’edició d'enguany de FITUR, l'Ajuntament també mostrarà els nous mapes turístics que s'empraran a l’Oficina de Turisme, que inclouen detalls gràfics i il·lustracions dels principals punts d’interés de la ciutat, acompanyats de breus resums amb contingut històric.

Llegir 173 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM