Dijous, 28 Març 2024

Medi ambient, joventut i patrimoni centren les 10 propostes finalistes de “Ontinyent Participa 2023”

Posted On Dimarts, 20 Desembre 2022 18:40 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Medi ambient, joventut i patrimoni centren les 10 propostes finalistes de “Ontinyent Participa 2023”, el procés posat en marxa pel Govern d’Ontinyent perquè els veïns trien actuacions municipals a executar a la ciutat el proper any.

Després de la primera fase de recollida de propostes, en la que es van rebre 201 idees, va tenir lloc una filtració tècnica que va determinar que eren més de 40 les que complien els requisits per passar a la fase de votació pels consells sectorials.

Les regidores de Govern Obert, Natàlia Enguix, i la de Participació CIutadana, Virtudes González han donat detalles de les propostes finalistes resultants de esta III Fase, destacant i agraïnt la participació de la ciutadania en un procés que Natàlia Enguix destacava com “pioner, referent a la Comunitat Valenciana, amb la millor xifra percentual a les ciutats grans de participació ciutadana, una participació que legitima el programa", assenyalava.

Així, les propostes plantegen més jocs infantils per als parcs; l’adequació de l'aparcament del trinquet de Gomis; la substitució de les llums del carrer per leds de baix consum; una programació jove que incloga discomòbils; la recuperació i posada en valor de la senda de la Font de la Puríssima; proteccions en elements estructurals, aïllaments acústics i d’impacte al pavelló Europa; obres de reparació i millora en l'ermita de Sant Esteve; la dotació d’un equip de digitalització per a l'arxiu Municipal d'Ontinyent; la realització de millores al barri de Sant Rafel que incloguen un canvi de llum al parc de sant Rafel, la instal·lació d'una tirolina al parc i gronxadors per a xiquets amb diversitat funcional; i l’ampliació de les taules de pícnic als parcs.

Ara s’obrirà un període de difusió d’estes propostes, que es podran consultar a www.ontinyentparticipa.es, pàgina on es podrà triar les 5 propostes guanyadores en la IV i última fase, la de votació, que tindrà lloc del 8 al 22 de gener, podent participar les persones majors de 16 anys empadronades a Ontinyent. Abans, es difondrà un vídeo telemàticament on es presentaran les propostes finalistes. A més a més, es tornarà a comptar amb la figura dels dinamintzadors de carrer equipats amb tablets, que es desplaçaran a llocs estratègics com el mercat de dilluns per informar i facilitar la votació in situ en estos dispositius. Tant Natàlia Enguix com Virtudes González animaven a la ciutadania “a conèixer estes propostes i triar les que consideren més idònies, per tal de seguir construint entre totes i tots la ciutat que volem”.

Llegir 119 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM