Dimarts, 30 abril 2024

La vicepresidenta de la Diputació de València declara que l'assessor jurídic de la Diputació va avalar la legalitat els contractes d’alta direcció d’Imelsa

Posted On Dimecres, 02 Novembre 2022 16:50 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

La vicepresidenta de la Diputació de València per Compromís María Josep Amigó declarava aquest dimecres en el judici del cas Alqueria que l'exdirector dels serveis jurídics, José Luis Vera, li va dir en una conversa privada que "podia estar tranquil·la perquè que els contractes són perfectament legals i no hi haurà cap problema"

Amigó declarava com a testimoni en el judici que se celebra des del 19 de setembre per les contractacions de nou alts directius en l'empresa pública Imelsa (després de Divalterra), que la Fiscalia Anticorrupció considera que van suposar una presumpta malversació.

Amigó ha declarat que a l'inici de la legislatura de 2015 el nou equip de govern de la Diputació de València es va plantejar tancar Imelsa "perquè era una empresa que era un desastre” però després de tancar Canal 9 “no era bon moment per a tancar Imelsa" pel que van decidir "enfortir l'empresa amb alts càrrecs de confiança amb capacitat professional gran, per a impulsar una empresa que estava sent notícia per les males notícies", ha assegurat en referència al cas Taula que va investigar la gestió de l'anterior equip de govern dirigit per Alfonso Rus i amb Marcos Benavent, el ionqui dels diners, al capdavant de l'empresa pública Imelsa.

La vicepresidenta de la Diputació de València ha explicat davant el tribunal que els diputats confiaven en el criteri del director dels serveis jurídics d’Imelsa-Divalterra. José Manuel Orengo, cap de gabinet aleshores del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, “va dir que Vera un jurista de prestigi, exmagistrat que col·laborava amb la Fiscalia en el cas Taula i que havíem d'estar tots molt tranquils amb ell. Vera mai va dir que els contractes podien ser il·legals. Ningú es va oposar als nomenaments dels alts directius", manifestava Amigó, QUE continua sent vicepresidenta primera de la Diputació de València.

Amigó també ha declarat que es reunia setmanalment amb la cogerent d’Imelsa-Divalterra, Agustina Brines (investigada en la causa), de la qual diu que ténia reunions totes les setmanes, i que “ningú va tindre cap dubte que allò era legal, perquè confiàvem molt en l'assessor jurídic i en la seua professionalitat". D'altra banda, la vicepresidenta manifestava que en la reunió del 15 novembre de 2016 del Consell d'Administració de Divalterra no va escoltar cap  insult per part de ningú, en relació als presumptes insults abocats contra l'auditor intern per part del cap de gabinet del President de la Diputació.

Llegir 309 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM