Dimarts, 30 abril 2024

Compromís per Ontinyent celebra uns multitudinaris Premis Roure per homenatjar a CEPIVALL, Auxili i Maru Micó

Posted On Dimecres, 02 Novembre 2022 08:43 Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

Aquest passat divendres se celebrava al parc del Grup Ramón Llin, al barri de Sant Rafael, l'acte d'entrega dels XXIV Premis Roure Valencià de Compromís per Ontinyent.

L'acte va servir per a homenatjar la trajectòria i aportació a la societat del Col·lectiu d'Esportistes per la Integració (CEPIVALL), el grup de música AUXILI, i la militant Maru Micó, qui va rebre el primer Roure a la Trajectòria en el Compromís. L'acte, en el qual va participar més d'un centenar de persones, va comptar amb la presència del Secretari Autonòmic de Cultura, Ximo López, el Director General de Tributs, Rafa Beneyto, i el diputat i la diputada a les Corts Valencianes, Jesús Pla i Graciela Ferrer, que van acompanyar al portaveu municipal i candidat a l'alcaldia d'Ontinyent, Nico Calabuig, i la regidora M. Àngels Moreno.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, "un any més, hem tornat als carrers per a celebrar una jornada festiva i emotiva, i reconéixer l'aportació de diferents persones i entitats d'Ontinyent i la Vall d'Albaida per aconseguir una societat millor en tots els àmbits. En el cas de CEPIVALL, volem encoratjar-los a continuar endavant amb la imprescindible tasca que fan per l'esport inclusiu. Gràcies a aquest club, moltes persones participen de la vida esportiva i tot el que ella comporta, com és la socialització, l'amistat, el foment d'una vida saludable o l'aprenentatge dels valors de l'esportivitat i la superació personal. Agraïm sincerament a totes les persones i famílies que formen CEPIVALL, encapçalades pel seu president Paco Mataix i el seu vicepresident Enrique Brotons, la seua estima, esforç i lluita constant".

"En el cas d'AUXILI, celebrem la gran notícia que ens han donat enguany, tornant als escenaris amb forces renovades. És un dels grups que ha marcat l'adolescència i la joventut de moltes generacions, fent una música per a gaudir-la i també per al foment de persones lliures, crítiques i valentes. També volem reconéixer la seua implicació social amb Ontinyent i el País Valencià, encapçalant reivindicacions universals però també locals, com la necessitat d'un espai per a concerts i festivals com el que la gent d'Ontinyent va demanar", apuntava Calabuig.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, M. Àngels Moreno, subratllava que "l'entrega del guardó a Maru Micó ha sigut un moment molt especial i emotiu, ja que havíem mantingut en secret fins a l'últim instant qui era la persona premiada. Maru Micó ha sigut des de sempre una persona lluitadora, inconformista i feminista, que ha treballat en la defensa de la igualtat dels sexes, els drets humans, la llibertat de pensament i de moviment, i la defensa de la llengua, la cultura i els valors del valencianisme".

"Ha influït en multitud de persones a través de la seua tasca com a docent en col·legis com el Lluís Vives i el Martínez Valls. Des de jove ha sigut una persona molt activa, que feia teatre i participava en el Club de Joves d'Ontinyent, on s'organitzaven conferències, taules de discussió, excursions o musicals. Durant els seus anys vivint a València i treballant com a mestra a Alboraia, també va participar en l'associacionisme de barri i la lluita contra el franquisme. És, sens dubte, una persona a qui admirem i estimem moltíssim. Per això, hem volgut reconéixer tota la seua generositat, entrega i lluita amb aquest guardó", exposava Moreno.

La regidoria concloïa assenyalant que "un any més, els Premis Roure han sigut un èxit de participació, tant en l'acte d'entrega com en el posterior sopar de germanor. Més d'un centenar de persones ens han acompanyat en aquesta activitat que creix i es consolida any a any. Açò ens permet carregar forces i continuar endavant en la construcció d'un Ontinyent de progrés per al present i el futur. Agraïm a tota la gent la seua participació i implicació".

Llegir 89 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM