Dimarts, 30 abril 2024

Compromís denuncia que la inacció del govern local davant l'empresa deixa 1.000 persones sense activitats a centres municipals

Posted On Dijous, 27 Octubre 2022 10:44 Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha denunciat la inacció del govern municipal durant un any, des que va ser informat dels incompliments i les vulneracions de drets laborals comeses per l'empresa adjudicatària que desenvolupa els cursets de gimnàstica, ioga, balls o memòria, entre altres, en els diferents centres municipals.

El regidor Nico Calabuig i la regidora M. Àngels Moreno es reunien aquest dimecres amb representants de les monitores i monitors, i usuaris i usuàries, per a conéixer de primera mà quines estan sent les conseqüències de la mala gestió de l'empresa i la inacció de la Regidoria de Política per a les Persones de l'Ajuntament d'Ontinyent.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, "la situació que pateixen els monitors i monitores que imparteixen els cursets als centres municipals s'ha tornat insostenible, després d'un any avisant a la Regidoria de Política per a les Persones de quina era la seua situació i sense que s'haja aportat fins ara cap solució. Durant massa temps han estat suportant el retard en el pagament de nòmines, arribant a cobrar moltes vegades fora del termini legal, així com altres incompliments com que no se'ls han mantingut les condicions laborals prèvies a ser subrogats a aquesta empresa. De forma reiterada, els monitors i monitores i les seues famílies estan patint vulneracions dels seus drets laborals i econòmics mentre dia rere dia complien escrupolosament amb el seu treball. Davant aquest escenari, s'han vist obligats a paralitzar les activitats, amb el suport dels usuaris i usuàries".

"Cal tindre en compte que entre els centres dels barris de Sant Rafael, el Llombo i Sant Josep, a més de les sessions que realitzen a usuaris i usuàries del Centre Ocupacional 'José Antonio Bodoque', més de 1.000 persones es veuen afectades en la seua qualitat de vida per la pèrdua dels cursets. Tal com ens han manifestat els monitors i monitores, les activitats que realitzen les persones usuàries els permeten mantindre una vida activa i saludable, a nivell físic i mental. En molts casos són persones majors que només ixen de casa per a fer aquestes activitats. És inadmissible que arribem a aquesta situació perquè una empresa contractada per l'Ajuntament no complisca uns mínims en la seua gestió, i el govern municipal no haja actuat després d'un any sent sabedor de la delicada situació", ha exposat Calabuig.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta del grup valencianista, M. Àngels Moreno, ha assenyalat que "resulta preocupant vore que el govern municipal de La Vall ens Uneix opta per no assumir la seua responsabilitat i no dir la veritat davant una situació d'aquesta gravetat. A la nota de premsa publicada aquest dimecres als perfils municipals s'afirma que el Departament de Política per a les Persones va citar els monitors i monitores a una reunió aquest dilluns, en ser sabedors de la situació. És fals que s'hagen assabentat ara, ja que en octubre de 2021 els monitors i monitores ja van comunicar problemes al Departament, informació que van reiterar en novembre de 2021".

"A més, mesos després, el 17 de maig de 2022, les monitores i monitors van denunciar públicament la situació en una reunió amb usuaris i usuàries en la qual estava present l'alcalde, Jorge Rodríguez, qui va donar cita als monitors en el seu despatx per a dos dies després. És intolerable que el govern municipal adultere la realitat i es desentenga de la seua responsabilitat en aquesta situació. Fa massa temps que saben que l'empresa contractada pel govern municipal no estava complint amb el seu personal, i que la situació no afectava als usuaris i usuàries perquè les monitores i monitors assumien una major càrrega de treball i responsabilitat. Ara sembla que reaccionen, després que el nostre grup polític ho denunciara el passat dijous en el Ple. No obstant això, fa 12 mesos que coneixen la situació", ha manifestat Moreno.

Des de Compromís per Ontinyent han conclòs apuntant que "el benestar de més de 1.000 usuaris i usuàries, així com l'estabilitat econòmica dels monitors i monitores i les seues famílies, exigeixen una actuació ferma i urgent per part del govern municipal, que ha de trobar una solució per tal que els treballadors i treballadores cobren les quantitats que se'ls deuen i prendre mesures dràstiques amb l'empresa adjudicatària. Continuarem treballant en aquesta línia, per ajudar a què la situació torne a la normalitat".

Llegir 349 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM