Divendres, 03 Mai 2024

L’Ajuntament intermedia en la resolució del conflicte entre el personal de les activitats dels centres cívics i l’empresa adjudicatària

Posted On Dimecres, 26 Octubre 2022 16:34 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent està intermediant en la resolució del conflicte entre els treballadors i treballadores de les activitats que es presten als Centres Cívics de la ciutat (tallers de memòria, pilates, ioga, gimnàstica, patchwork etc) i l'empresa adjudicatària d’aquest servei, interromput per una vaga.

Representants municipals es reunien dilluns amb la coordinadora dels monitors i monitores, i explicaran aquest dijous al Consell de Persones Usuàries del CIM de Sant Rafel la situació i les seues vies de resolució.

La regidora de Serveis Socials, Paula Soler explicava que “l’Ajuntament està complint amb els pagaments a l’empresa, i aquesta també ha de complir amb la llei, amb els pagaments, i amb el Plec de Condicions que es va establir quan l’administració la va contractar. En ser sabedors de la problemàtica que denuncia el personal, que entre altres coses podria incloure impagaments per part de l'empresa, ens vam posar en contacte amb els treballadors, i vam concertar una reunió que tenia lloc aquest dilluns”, explicava.

En esta reunió, a la qual també participaven la Coordinadora de Serveis Socials i l’Assessora Jurídica de Serveis Socials, s’explicava a la coordinadora dels monitors i monitores que per tal que l’Ajuntament actúe i puga plantejar-se la rescisió del contracte, s’han de seguir uns passos legals, i el primer és que el personal comunique formalment el problema que tenen. “Vam explicar com han de fer-ho, i una volta pugam constatar si hi ha algun incompliment per part de l’empresa en els pagaments als treballadors o alguna irregularitat greu, podrem actuar davant l’empresa i plantejar fins i tot la rescissió del contracte, que expira el 31 de maig de 2023".

Soler explicava que l’Ajuntament "està revisant a fons el plec de condicions per tal d'estudiar la forma de rescindir el contracte si així es determinara. S’ha de buscar la via legal adequada, i no és un camí fàcil, l’administració no funciona com les empreses i una rescisió d'un contracte a una empresa adjudicatària ha de tenir les justificacions i certificacions que avalen eixa rescisió”.

Pel que fa a les persones usuàries, Paula Soler explicava que “aquest dijous s’explicarà al Consell de Persones Usuàries del Centre Integral de Majors (CIM) de Sant Rafel quina és la situació i les gestions que estem fent. Una reunió on l’Ajuntament els donarà els detalls que necessiten sobre l’actuació municipal al respecte, i tots els esforços que estem fent i anem a fer perque la situació es resolga el més ràpidament possible i que es recuperen les activitats", concloïa.

Llegir 136 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM