Diumenge, 05 Mai 2024

PSPV i Compromís s'oposen a endurir les mesures contra l'ocupació il·legal d'habitatges

Posted On Dimecres, 19 Octubre 2022 07:18 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El PSPV i Compromís en la Diputació de València s'han oposat a endurir les mesures contra l'ocupació il·legal d'habitatges privats.

Tots dos partits han votat en contra d'una moció presentada pel Partit Popular sobre l'ocupació il·legal. "Demanem garantir el dret a la propietat privada, vivim en un Estat de Dret i no hem d'oblidar l'esforç que suposa la compra d'un habitatge", ha declarat el portaveu popular en la Diputació de València, Vicent Mompó, durant la seua intervenció en el ple.
Sobre aquest assumpte, Mompó ha insistit que el seu partit "sempre estarà a favor de la protecció de les persones vulnerables, per això demanem diferenciar clarament qui és un ocupa i qui necessita ajuda. A qui necessite ajuda cal donar-li una solució digna. Però quan el perfil de l'ocupant és clar cal donar una solució en 48 hores als propietaris de l'immoble ocupat".

La iniciativa popular sol·licita que la Diputació inste el Govern d'Espanya a modificar els articles 245 i 269 de la Llei orgànica 10/1995, de 23 de novembre del Codi Penal, per a endurir les penes en cas d'ocupació de l'habitatge o immoble, especialment en el cas de màfies i recuperar el delicte d'usurpació de béns immobles amb penes d'entre 3 i 5 anys.

"És lamentable que els grups de socialistes i Compromís no facen costat a tantes persones que veuen com injustament les seues cases són ocupades il·legalment, alguna cosa que un autèntic drama", ha declarat Mompó, qui, per a concloure, ha recordat que la Comunitat Valenciana és la quarta autonomia on més denúncies per ocupació il·legal s'han registrat a Espanya.

Llegir 232 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM