Dimarts, 21 Mai 2024

Ontinyent planteja una II Setmana de la Joventut amb perspectiva europea

Posted On Divendres, 07 Octubre 2022 17:29 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

La Setmana de la Joventut d’Ontinyent tindrà en la seua II edició una marcada perspectiva europea.

Coincidint amb la celebració de l’Any Europeu de la Joventut, el regidor de l’àrea, Jordi Vallés, ha presentat una programació que planteja “fer aplegar una visió europea a la població de la ciutat, consolidant els projectes europeus com una porta de futur per a la població juvenil i aportar noves vies de desenvolupament personal adolescent i juvenil.

Així, “es tractaran assumptes com les estances a l'estranger, el diàleg juvenil sobre la situació actual o el benestar emocional i la salut mental del nostre jovent, punt que a més estem treballant des del propi Ajuntament”. Una vessant europea que Vallés recordava que també s'observa a la ciutat “amb la quantitat de programes europeus als que participen els centres i el desenvolupament d’obres per part de l’Ajuntament amb l’ajuda dels fons europeus que han dut a la ciutat 5 milions d’euros i estan permetent fer obres com les del Pavelló Europa del poliesportiu”, assenyalava.

La programació començarà el proper dilluns 17 d’octubre  a les 19:00h a la Sala Gomis amb la ponència "Salut Mental i Joventut: estratègies per a la gestió d’emocions en l’entorn postcovid" a càrrec de Martín Sánchez, Doctor en psicologia i director del màster en Intel·ligència emocional de la Universitat Jaume I de Castelló. Dimecres 19 a partir de les 17:30h tindrà lloc una taula redona sobre Projectes rojectes Erasmus+ a la ciutat d’Ontinyent amb la participació de l’assessora docent del portal nacional d’Erasmus+ a Madrid, Beatriz Tourón.

La II Setmana de la Joventut conclourà el divendres 21 d’octubre amb una nova jornada de Fòrum Jove amb el lema “L’Europa del Futur: Tu tries l’Ontinyent del Futur”, on els i les joves ens podran expressar com volen que siga
la ciutat en què volen viure. L’acte també comptarà amb un refrigeri i l’actuació de Philantropic.

Durant la presentació, el regidor recordava que des del dilluns 17 fins el divendres 21 hi haurà tallers formatius als diversos centres d’educació secundària de la ciutat a càrrec de representants d’Europe Direct Comunitat Valenciana per "donar a conèixer i informar al jovent de les oportunitats que tenen en allò referent a estades internacionals i així com del Cos Europeu de la solidaritat", exposava Vallés.

Jordi Vallés exposava que esta II Setmana de la Joventut forma part “de tot el seguit d’accions que durant tota aquesta legislatura s’estan duent a terme des de l’Ajuntament, polítiques serioses per formar i proporcionar un futur al jovent de la nostra ciutat". Així, recordava que s’han exposat polítiques de vivenda, d’acompanyament psicoeducatiu, psicosexual així com el desenvolupament del I Pla de Joventut i s’han desenvolupat xarrades sobre prevenció de trastorns de la conducta alimentària i autoimatge, pornografia i també benestar emocional i la salut mental, entre d’altres qüestions. 

Llegir 124 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM