Dijous, 28 Març 2024

Ontinyent anuncia més mobilitzacions si Sanitat manté el tancament de medicina interna

Posted On Dijous, 30 Juny 2022 08:11 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent durà a terme noves accions de presió i protesta si la Conselleria de Sanitat manté el tancament anunciat al servei de Medicina Interna de l’Hospital General de la ciutat.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, reiterarà en una nova carta esta petició ja formulada en conèixer la noticia dies arrere, esta volta amb una misiva que a més del Conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, s’adreçarà a la Secretària Autonòmica de Salut Pública Isaura Navarro, i la Sotsecretaria Mónica Almiñana.

 

Jorge Rodríguez destacava que “el clamor ciutadà mostrat en la manifestació d’aquest dimecres, que mostra la repercusió social de la interrupció del servei que planteja la Conselleria. Les explicacions que estan donant no convencen, i més quan al mateix temps han posat en marxa un pla per dotar de recursos sanitaris als municipis de la costa. No volem sols explicacions, volem que es revertisca la situació i si no ens escolten no descartem tornar a convocar al Consell Veïnal i plantejar noves accions de protesta”, avançava l’Alcalde d’Ontinyent. El primer edil també tenia paraules d’agraïment per a totes les persones i entitats participants en la “resposta contundent” mostrada en la manifestació, així com la implicació de tots els grups polítics representants en l’Ajuntament. 

 

Des de La Vall Ens Uneix, la portaveu del grup municipal en l’Ajuntament d’Ontinyent, Natàlia Enguix, manifestava que “la manifestació històrica d’aquest dimecres ha estat molt important perquè hem estat units tots i totes en la reivindicació d’aquest servei i contra les retallades en Sanitat Pública. La ciutadania va expressar de forma alta i clara que els habitants de municipis d’interior no poden ser menys que els de platja, si tenen diners i personal per a reforçar els centres sanitaris de les platges no pot ser a costa de deixar-nos a nosaltres sense atenció”, apuntava.

La portaveu del Partit Popular Mercedes Pastor assenyalava que “estem satisfets amb la resposta social davant la manifestació.  La presió social és fonamental per evitar estos abusos i abandonament que estem sofrint en la sanitat des de fa anys. Ahir es va demostrar que el poble sap que tenim un problema seriós en la sanitat i, sobretot, a l’hostipal, tant si és època estival com no. Reivindiquen les mancances en especialitats, les llistes d’espera en proves i cites mèdiques...Diguem no al tancament de medicina interna, reivindiquen que torne la diàlisi, així com també fem força per no tindre un hospital de nova construcció que siga un hospitalet sense serveis”.

Pel que fa a Compromís per Ontinyent, el seu portaveu Nico Calabuig manifestava que “la unitat de la ciutadania, la societat civil i els tres grups polítics municipals representats a l'Ajuntament d'Ontinyent ha sigut molt útil perquè la convocatòria haja sigut un èxit i els carrers de la ciutat hagen parlat clar en defensa del servei de medicina interna de l'Hospital d'Ontinyent. Volem que es busque i s'aplique una solució diferent a l'anunciada, per a garantir que el servei es mantinga obert i que no es resolga una situació de falta de personal sanitari per a cobrir les vacances dels i les professionals de l'Hospital amb el tancament temporal d'un servei tan important per a les persones. Ontinyent i la Vall d'Albaida mereixem comptar amb uns serveis sanitaris públics i de qualitat prestats des de la màxima proximitat possible, i seguirem defensant-ho allà on siga necessari”.

Llegir 223 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM