Dijous, 28 Març 2024

Ontinyent tanca la III Escola Feminista amb una festa d’optimisme i reivindicació per la igualtat

Posted On Dijous, 16 Juny 2022 14:41 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Amb una gran dosis d’optimisme a través de l’humor de la psicòloga Amaia Prieto i la música de "Las Hijas de la Cumbia" va concloure aquest dimecres la III Escola Feminista.

Una tercera edició, que ha acabat d’una manera molt diferent perquè "l’alegria i el optimisme són molt necessaris per poder continuar reivindicant la igualtat i la lluita feminista", reflexionava la regidora d’Igualtat i primera tinent-alcalde, Natàlia Enguix.

En aquest sentit, Enguix recordava que l’Escola Feminista és ja una iniciativa totalment consolidada que ha servit per apropar a les dones i homes d’Ontinyent i la comarca el feminisme, coneguen de primera mà i amb expertes temes importants per a totes i tots". Un projecte que, en paraules de la tinent-alcalde, ha permès "al llarg d’estos tres anys apropar temes tan importants i d’actualitat com l’abolició de la prostitució, la pornografia, els ventres de lloguer o les lleis d’identitat de gènere amb acadèmiques, escriptores o juristes". En concret, en aquesta tercera edició s’ha projectat el documental de la cineasta Isabel DeOcampo i s’ha comptat amb la presència de les juristes Paula Fraga i Núria González, les ponències de les quals es poden visualitzar al canal de Youtube de l’Ajuntament d’Ontinyent.

El públic assistent a la festa de cloenda de la III Escola Feminista valorava positivament aquest format de cloenda i repassava també el que ha sigut esta edició. Karola Fernández explicava que aquesta festa "és una activitat més lúdica que per acabar l’Escola Feminista està molt bé perquè durant l’edició hem anat a xerrades de caire més tècnic". Una opinió que també compartia Raquel Murillo, qui incidia que "les xerrades han sigut molt educatives i on s’han tractat temes més concrets", però posava en valor que aquest tipus d’acte per tancar perquè és molt positiu i "ha aconseguit involucrar a gent més major que ha après conceptes del feminisme amb humor. Ha estat espectacular". Josep Sanz indicava que "la III Escola Feminista ha estat molt encertada i la cloenda ha sigut un acte amable, però reivindicatiu alhora".

Per la seua part, Dora Tortosa, explicava molt emocionada que ha sigut "un luxe haver sigut imatge d’esta edició" i destacava que "he vist disfrutar molt a la gent en esta festa de cloenda. Ha sigut molt bonic i cal continuar amb l’Escola Feminista perquè val la pena". Finalment, Abelardo, qui també assistia a la festa de cloenda, remarcava que "ha sigut un acte molt noble, que, tot i la calor, ha tingut una resposta de la gent. Les actuacions han sigut molt agradables"

Llegir 194 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM