Divendres, 29 Març 2024

L'ARRUR d’Ontinyent convertirà dues cases ruïnoses de Poble Nou en un edifici de 15 habitatges

Posted On Dijous, 16 Juny 2022 14:34 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El programa ARRUR d’Ontinyent, que cofinancen l’Ajuntament de la ciutat, la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, permetrà amb les seues ajudes la transformació de dues cases en ruïna del centre històric en un edifici amb 15 habitatges nous.

En concret, l’actuació l’actuació als habitatges dels numeros 11 i 13 del carrer Sant Jaume, l'excució de la qual començarà el proper dimarts, l’empresa promotora invertirà al voltant d’1 milió d’euros, comptat amb una subvenció de 472.500 euros (270.000 del Govern d’Espanya, 135.000 de l’Ajuntament i 67.500 de la Generalitat).

El regidor de Territori, Joan Sanchis, incidia en la importància de les subvencions a un programa “al qual vam tenir accés com a ciutat amb millor puntuació i més diners assignats de les úniques 4 beneficiàries a la Comunitat Valenciana (junt a Castelló de la Plana, Gandia i Burjassot) en un procés per concurrència competitiva al qual es van quedar fora localitats amb més habitants i més recursos tècnics i humans que Ontinyent", recordava. L’actuació ha estat destacada a la Comissió de Patrimoni per la seua importancia per a la revitalització de la zona on s’ubica, el carrer que dona accés a la Plaça Major i la comissaria de Policia Nacional.

Els edificis actuals es trobaven en estat de ruïna, fins al punt que l’Ajuntament ja havia encarregat un projecte per al seu enderrocament i conservació de la façana per a ser executat de manera subsidiària en el cas que els propietaris no actuaren.

Cal recordar que el programa ARRUR comptarà amb més de 8 milions d’euros d’inversió públic-privada, entre les aportacions d’Ajuntament, Ministeri i Generalitat, i els diners que destinarà la part propietària dels edificis on es va a intervindre. En total es tracta d’un llistat d’immobles als que es va a actuar o està ja actuant-se, com és el cas de l’edifici del nº18 del Carrer Maians (front la Societat de Festers) que inclourà altres 17 vivendes més.

Per tal d’afavorir que es duguen a terme totes les actuacions contemplades al programa ARRUR, l’Ajuntament va aprovat l’ampliació del termini de presentació de les sol·licituds preliminarment acceptades fins al 30 de juny de 2022, ja que en els procediments havia dificultat a algunes d’elles en la presentació dels documents necessaris al termini establert.

Joan Sanchis destacava que la del carrer Sant Jaume “és una actuació important, al marc de la línia que està convertint Ontinyent en ciutat de referència en matèria de rehabilitació urbana, on a més de les aportacions municipals en aquest programa ARRUR i l’anterior ARRU, vam ser pioners amb la posada en marxa en 2013 del nostre Programa Municipal de Rehabilitació d’Immobles, que acumula ja centenars de beneficiaris", assenyalava.

Llegir 199 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM