Divendres, 19 abril 2024

Ontinyent inicia l’expropiació de les 3 últimes vivendes de la Cantereria després de desbloquejar l’adquisició d’altres 5

Posted On Divendres, 03 Juny 2022 15:38 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Els tràmits previs a l’inici de les obres de regeneració urbanística i arquitectònica del barri de la Cantereria segueixen avançant.

L’Ajuntament d’Ontinyent va a procedir a l’inici de l’expropiació de les 3 últimes vivendes amb les que no s’ha arribar a un acord amb els propietaris, després que s’haja desbloquejat l’adquisició d’altres 5 que encara estaven pendents d’un acord.

Una reunió de la 1ª tinent d’Alcalde i regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, amb Concha Beltran (responsable d’inmobles de Caixabank a la Comunitat Valenciana) i Raúl Gisbert (Subdirector de l’Oficina de l’entitat a Ontinyent) ha servit per aclarir la situació de 3 viviendes que són propietat de Caixabank i altres 2 de propietaris amb hipoteca en esta entitat bancària. Així doncs, de les 45 vivendes que era necessari adquirir per dur a terme l’actuació prevista, sols resten 3.

Tot i l’inici del procés d’expropiació forçosa, Natàlia Enguix explicava que “les negociacions continuen obertes, i l’Ajuntament va a seguir treballant per arribar a un acord amb la propietat d’estes 3 vivendes”. El consistori enviarà a cada titular un full de valoració del seu habitatge i una proposta provisional que determinarà els criteris de valoració econòmica. En el termini d'un mes des de la notificació, aquests hauran d'acceptar o rebutjar l'oferta municipal i posar un altre preu damunt de la taula en cas de disconformitat. Una vegada completats els tràmits d'informació pública i d'al·legacions, es dictarà una resolució definitiva del preu just, que el propietari podrà impugnar davant el Jurat Provincial d'Expropiació Forçosa.

En qualsevol cas, l’Ajuntament s'ha marcat l'objectiu de començar l'enderrocament de les cases que ja ha adquirit abans de la tardor, amb la idea de poder completar tot el projecte de Cantereria al primer semestre de 2023. En paral·lel s'executarà l'obra d'estabilització de talussos, amb un cost de 500.000 euros.

Reunió de l’Alcalde amb el Conseller d’Habitatge

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, signarà el proper dilluns amb el Vicepresident Segon i Conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, un conveni per a l’anualitat d’enguany de 600.000 euros de fons autonòmics per a l’execució del projecte, que suposarà una inversió de 3’6 milions d’euros fins a 2023. A banda de signar aquest conveni, l'Alcalde demanarà dilluns una aportació addicional a la Conselleria per a ajustar el cost de l'obra a l'alça dels preus dels materials de construcció, que encarirà el seu preu final.

Llegir 331 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM