Divendres, 29 Març 2024

Nico Calabuig lamenta que el partit de l'alcalde vote en contra d'adquirir la casa de Gomis i convertir-la en museu

Posted On Dimarts, 31 Mai 2022 15:15 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El passat dijous es debatia i votava la moció de Compromís per Ontinyent que plantejava l'adquisició, rehabilitació i conversió en museu de la casa natal del músic Josep Melcior Gomis.

Aquesta proposta, presentada pel portaveu valencianista Nico Calabuig, reclamava intensificar el procés de negociació per arribar a un acord de compra just amb els actuals propietaris, així com el desenvolupament d'una comissió supervisora del projecte posterior, formada pels departaments municipals, personal expert i els grups polítics. La moció ser rebutjada en comptar amb 4 vots a favor, de Compromís i el Partit Popular, i 17 vots en contra del partit de Jorge Rodríguez, La Vall ens Uneix, que ostenta la majoria absoluta de la Corporació Municipal.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, "lamentem l'oportunitat perduda en aquest Ple de cara a iniciar el procés per salvar un patrimoni de totes les ontinyentines i ontinyentins, i dignificar-lo com correspon. Ja hem exposat en multitud d'ocasions la importància d'adquirir, rehabilitar i convertir en museu o espai de visita la casa natal de Gomis, tal com ocorre arreu del món amb altres personalitats rellevants. Per això vam reclamar fa quasi un any i mig, en gener de 2021, que s'actuara amb urgència per evitar que el pas del temps i els fenòmens meteorològics adversos deterioraren o enfonsaren la construcció, com finalment ha acabat passant".

"Un projecte com aquest augmentaria el coneixement de la vida i obra de Gomis tant a Ontinyent com a l'exterior, i contribuiria a revitalitzar el Carrer Major, que es troba en una situació de degradació i falta d'atractius evident. Pensem que actuar en aquest sentit hauria de ser una prioritat d'inversió municipal, abans que gastar recursos en altres coses menys urgents. I no, considerem que no és suficient amb organitzar l'Any Gomis fa anys, i posar-li el nom del compositor a la Sala Gomis, amb uns panells informatius en el seu interior, tal com apuntava el regidor Joan Sanchis en el debat del Ple. Cal ser més ambiciosos en el desenvolupament de nous atractius culturals amb potencial turístic i socioeconòmic per al centre històric, i més si estan vinculats a una figura de transcendència internacional, com va ser Gomis", manifestava Calabuig.

El portaveu puntualitzava que "no entenem el vot en contra de La Vall ens Uneix, demanant que retiràrem la moció per a estudiar la situació. L'espai plural on estudiar la situació és la comissió que proposàvem crear en la mateixa moció. I la urgència d'adquirir l'immoble és evident, a causa del seu estat de degradació, accentuat després de les solsides del 19 d'abril. Lamentablement, estem perdent un temps valuosíssim, i potser en uns mesos és massa tard per a actuar. Com ve sent habitual, moltes mocions positives per a la nostra ciutat i la seua gent no van endavant perquè, massa sovint, el partit de l'alcalde no accepta les bones idees que podem aportar la resta dels grups polítics en benefici del poble. Utilitzar així la seua majoria absoluta és una llàstima, ja que qui perd és Ontinyent".

Nico Calabuig concloïa apuntant que "agraïm el vot favorable del Partit Popular i demanem al partit de l'alcalde que reconsidere la seua postura. Hem de treballar totes i tots units. Adquirir la casa i salvar-la és prioritari, i una vegada aconseguit això, la comissió de seguiment podria donar forma a un projecte de museu, espai de visita o espai cultural semblant que enriquira el nostre patrimoni i la figura de Gomis en la seua ciutat natal. Hui encara estem a temps, però el dia que siga massa tard, serà perquè així ho haurà volgut la majoria absoluta del senyor Rodríguez".

Llegir 320 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM