Divendres, 19 abril 2024

Al voltant de 1.000 alumnes participen en la campanya de prevenció de consum de tabac i les addiccions tecnològiques de la UPCCA

Posted On Dimarts, 31 Mai 2022 15:05 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

 Al voltant de 1.000 alumnes han participat en la campanya de prevenció de consum de tabac i addiccions tecnològiques, que la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida ha estat impartint al llarg del curs escolar a diferents centres d'Educació Primària.

La campanya va lligada al tradicional concurs de cartells de prevenció del consum de tabac que finalitza hui 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac, quan es dona a conéixer el guanyador/a.

D'aquesta manera, la UPCCA ha realitzat un total de 46 xerrades a l'alumnat de 6é de primària, en 36 centres de 22 municipis de la Vall d'Albaida. Aquesta campanya de prevenció té com a objectiu sensibilitzar i conscienciar sobre els perills de les addiccions en general i especialment en l'addicció al tabac, així com evitar el consum o almenys retardar l'inici d'aquest consum entre el jovent.

El personal tècnic de la UPCCA destaquen "la importància de sensibilitzar i conscienciar com més aviat millor a l'alumnat si tenim en compte que l'edat d'inici és cada vegada més primerenca, donant-se actualment al voltant dels tretze anys. D'aquesta manera amb l'alumnat de sisé, que té entre 11 i 12 anys, se'ls mostra les conseqüències que se'n deriven i se'ls exposa a situacions que prompte poden trobar-se i se'ls donen pautes per afrontar eixes situacions de pressió de cara als consums", expliquen.

Aquest any el cartell guanyador d'aquesta XI edició ha recaigut en Lucía Eulogio García del Col·legi la Concepció d'Ontinyent. El cartell servirà per a il·lustrar la campanya de prevenció del tabac de la UPCCA el pròxim curs. Al llarg de la setmana que ve, els cartells finalistes i el guanyador seran exposats al centre guanyador per poder ser visitat per la resta de l'alumnat del centre, i es farà l'entrega del premi per part del personal tècnic de la UPCCA.

Llegir 264 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM