Dimarts, 16 abril 2024

Comunicat de condemna i indignació per la violència masclista exercida cap a una dona al Palomar, per part de la seua parella.

Posted On Divendres, 20 Mai 2022 18:18 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

La MMVA mostra la seua condemna i profunda indignació, davant el presumpte intent d’assassinat a una dona a la nostra comarca.

Fent una crida a la ciutadania de la comarca i al conjunt de municipis que integren la MMVA a sumar-se a aquesta condemna social davant aquesta mostra brutal de violència que s’ha donat al nostre territori.

Aquests fets no ocorren de manera aïllada, són fruit d’un sistema patriarcal que legitima i fomenta múltiples violències cap a les dones i xiquetes, revictimitzant i centrant el debat en les dones que pateixen aquesta violència, (en la seua condició social, condemnant les seues actituds, jutjant els seus comportaments, atacant la seua intimitat de manera constant...), en compte de centrar-se en els potencials victimaris o agressors, únics culpables d’aquestes violències.

Com a societat cal continuar executant transversalment respostes integrals que ajuden a prevenir aquestes formes de violència, sistema patriarcal, que s’asseu damunt de múltiples desigualtats entre dones i homes i en un sistema d’opressions. Aquests fets succeeixen perquè vivim en un sistema que els fomenta i possibilita, fent-nos creure mites com “l’amor és patiment”, “sense tu no soc res”, “l’amor és per sempre”, etc.

Això fa introduir falses creences en l’imaginari col·lectiu, confonent l’estima amb una forma d’exercir poder. Hauríem d’educar-nos en els bons tractes, en respectar les necessitats i límits d’altres persones i de nosaltres mateixa, tenint de base com a premissa el principi d’equivalència humana, on totes les persones tenim valor i dignitat per nosaltres mateixa.

Per fer front a aquestes violències hem de desterrar aquells mites que ens donen falses visions de les violències contra les dones i que fan que aquestes violències s’acaben normalitzant. Tota la societat hem de fer un gran esforç per remoure els elements que possibiliten aquestes violències i mostrar una repulsa contundent front aquests fets.

“Si ens toquen a una, responem totes”

 

“Persones de la Vall d’Albaida unides contra les violències masclistes”

Llegir 352 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM