Dijous, 25 abril 2024

Ontinyent crea dues vivendes d’acollida per a dones víctimes de la violència masclista

Posted On Dijous, 25 Novembre 2021 18:33 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Ontinyent comptarà en breu amb dues vivendes d’acollida per a dones víctimes de la violència masclista, pioneres en l’àmbit municipal a la Comunitat Valenciana.

L’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, intervenien aquest dijous en una roda de premsa en la que es donaven detalls de la iniciativa, coincidint amb la jornada del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Jorge Rodríguez posava de relleu que en la lluita contra la violència de gènere “és essencial reivindicar, perquè no hi ha cap dret que s’haja aconseguit sense reivindicacions. Però també és important treballar, i per això presentem un recurs que farà que estes dones en especial situació de vulnerabilitat tinguen on estar i trobar-se protegides”, manifestava. Així, tal com explicava Natàlia Enguix, s’han reformat i equipat dues vivendes de propietat municipal, una d’elles com a recurs d’emergència 24 hores per a cobrir necessitats durant fins a 15 dies; i altra com a un recurs on les dones i els seus fills i filles podran residir durant aproximadament de 6 mesos.

Les dues vivendes ja estan reformades i equipades, i ara està ultimant-se el reglament d’ús de les mateixes, comptant amb l’assessorament jurídic dels tècnics municipals i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. Enguix explicava que precisament esta setmana es presentava la proposta de reglament a la Comissió Tècnica de Seguiment de Violència de Gènere perquè els i les membres d’aquesta pugueren fer aportacions a la mateixa.

Jorge Rodríguez recordava que la posada en marxa d’aquest recurs, que va a posar-se a l’abast de totes les localitats de la comarca, també suposa completar la totalitat de les propostes pendents d’execució del procés “Ontinyent Participa 2020”. L'adaptació d’habitatges per a l'acolliment de víctimes de la violència masclista, presentada per la veïna Ana Piera, va ser una de les propostes més votades en la referida edició. "Açò també dóna compte de la sensibilitat de la població d'Ontinyent cap aquesta tragèdia", ha subratllat l'Alcalde.

Nou apartat a l’APP municipal sobre violència de gènere

En la roda de premsa d’aquest dijous també es presentava altre nou recurs municipal en la lluita contra la violència de gènere: un apartat a l’APP de l’Ajuntament on en breu es podrà trobar tots els telègons, informació i serveis disponibles en la ciutat per a l’atenció i informació a les dones víctimes i els seus fills i filles. La regidora d’Igualtat explicava qu eaquest recurs, que unificarà i farà més accessible tota la informació necessària, també podrà ser útil per als i les professionals que atenen a estes persones. Els telèfons donaran accés directe als recursos que es necessite.

Natàlia Enguix també animava a la ciutadania a la participació en les activitats reivindicatives que tenen lloc esta setmana: aquest dijous a les 19:00 hores a la Plaça Major la lectura d’un manifest per part de diferents membres i representants del Consell de les Dones d’Ontinyent; i diumenge 28 de novembre des de les 12 :00 hores a la manifestació contra la violència de gènere i en defensa dels drets de les dones, que tindrà com a punt d’encontre i de partida el Parc de Vicent Andrés Estellés.

Llegir 200 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM