Divendres, 29 Març 2024

La Generalitat aprova una nova ajuda de 820.000 euros a Ontinyent per als efectes de la DANA

Posted On Divendres, 08 Octubre 2021 15:39 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública de la Generalitat Valenciana ha aprovat una nova ajuda de prop de 820.000 euros per subvencionar despeses fetes per l’Ajuntament d’Ontinyent per paliar els efectes de la DANA de 2019.

En concret, segons exposa al decret 131/2021 del Consell, la ciutat rebrà fins a 819.224’82 euros  per pal·liar els danys produïts pel temporal ocorregut a la Comunitat Valenciana entre l’11 i el 14 de setembre de 2019. La quantitat destinada a Ontinyent és una de les 5 mes elevades d’entre les 72 aprovades per la Conselleria, suposant prop d’un 8% del total de 10.643.085,78 € que es preveu destinar com a màxim al conjunt d’Ajuntaments de la Comunitat Valenciana dins d’aquest decret d’ajudes.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, valorava positivament l’obtenció d’esta ajuda, que s’afegeix a altres com la mateixa que va aprovar la mateixa Conselleria el 20 de setembre de 2019, de 205.174’78,  “i que ens servirà per atendre part de les despeses que vam fer des de l’Ajuntament per atendre les importants necessitats a les que vam haver de fer front després d’aquesta històrica tempesta, la més intensa de la que hi ha registres a Ontinyent”, manifestava.  

L’Ajuntament podrà destinar la subvenció per paliar danys provocats en béns i infraestructures de titularitat municipal. Igualment, es podran destinar a finançar despeses extraordinàries que, amb caràcter urgent, haguera hagut d’efectuar l’Ajuntament a conseqüència del temporal, dutes a terme en el mateix moment de produir-se aquest o en els immediatament posteriors a la finalització dels fets, sempre que el seu objectiu siga el funcionament dels serveis públics essencials o imprescindibles per a garantir la vida i seguretat de les persones.

Estes ajudes se sumen a les obtingudes d’altres conselleries de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València o els fons FEDER de la Unió Europea, que estan permetent l’execució de fins a 10 milions d’euros en obres per evitar situacions com les viscudes amb la DANA de 2019.

Entre estes actuacions destaquen el Pla de Regeneració de la Cantereria; les obres del nou col·lector general resistent a inundacions; les millores en la xarxa d'aigües a la zona de Benarrai; la creació d’un nou “recorregut verd” junt al Clariano o les obres ja executades als camins del terme, pensades per a perdurar en el temps i fer front amb majors garanties a futures situacions de crescudes del riu.

Llegir 264 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM