Dijous, 18 abril 2024

Ontinyent Participa arribarà als instituts i donarà més protagonisme als consells sectorials

Posted On Dilluns, 06 Setembre 2021 15:49 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

“Ontinyent Participa", el procés de participació ciutadana impulsat pel Govern d'Ontinyent, inicia esta setmana la seua VIII edició, i ho fa amb novetats.

La primera són la impartició de tallers formatius adreçats a l’alumnat de batxillerat. Al mateix temps, per tal de generar major diversitat de propostes es potenciarà el paper dels 10 consells sectorials en el procés.

Així ho anunciaven aquest dilluns les regidores de Govern Obert i Ciutadania, Natàlia Enguix, i Virtudes González  qui presentaven “Ontinyent Participa 2020" en el dia al qual s’obria el termini per a la presentació de propostes a través de la web www.ontinyentparticipa.es. Natàlia Enguix explicava que amb estos tallers “l'alumnat rebrà formació en Participació Ciutadana, coneixerà de primera mà el programa i contribuïm a que els i les joves siguen més conscients de la importància d’implicar-se en la política municipal”, manifestava.

L’altra novetat destacada serà que cadascun dels 10 consells sectorials de la ciutat tindrà l’oportunitat d'escollir una proposta d’entre totes aquelles que pasen a la fase final. La proposta que trie cada consell formarà part del llistat definitiu que votarà la ciutadania. Amb aquesta acció es preten "generar més diversitat de propostes, al temps que donem més protagonisme i capacitat de decisió a cadascún d’estos consells", explicaven.

Quant al calendari, després de la fase propositiva entre el 6 i el 19 de setembre, arribarà del 20 al 24 l’anàlisi tècnic de les propostes per part dels departaments municipals, per tal de comprovar que s’ajusten a les bases del programa, que entre altres coses contemplen (com a l’edició anterior) un pressupost màxim de 48.000 euros per a inversions o 18.000 euros en cas de despesa corrent.

Del 27 al 30 de setembre es celebraran els consells sectorials, on cadascun triarà una proposta d’entre les que hagen passat la fase tècnica; i el 4 d'octubre es presentarà el vídeo promocional amb les 10 propostes finalistes i, si es possible, es farà una jornada on els i les proposants podran defensar la seua iniciativa. Finalment, del 1 al 14 d’octubre les persones majors de 16 anys empadronades a Ontinyent podran votar telemàticament 5 d’entre les 10 propostes finalistes. Virtudes González incidia en la importància “de què tota la ciutadania en edat de votar en aquest procés s’implique especialment a l’hora de votar, però també en altres fases com la que iniciem esta setmana amb la presentació d’idees i propostes”, manifestava.

Un procés exitòs en participació i execució de projectes

Natàlia Enguix destacava que Ontinyent Participa “és un projecte exitòs, tant pel grau de participació de la ciutadania i entitats cíviques com en l’execució dels projectes". Quant a la participació, la regidora recordava que la mitjana mai ha baixat del 20% dels potencials votats, “una xifra extraordinària si ens comparem amb altres ciutats on han anat implantant-se processos semblants al nostre”.

Pel que fa al grau d’execució dels projectes escollits per la ciutadania des de la primera edició (2014), Enguix recordava que dels 28 projectes escollits per a executar s’han fet realitat 24, un 86%, amb una inversió acumulada executada de més de 2'3 milions d'euros. Els 4 que resten continuen avançant: la rehabilitació i millora de la Glorieta; la reurbanització del carrer Sant Antoni; la substitució de la coberta del Mercat Municipal i la repoblació de les serres.

La regidora explicava respecte a l’execució que per tal de reduir el temps de finalització de projectes, en l’edició de l’any passat es van fer canvis per reduir els terminis i que tots estiguen acabats dins l’exercici pressupostari. Un any després “observem que s’ha millorat el procés en aquest sentit, i dels 6 projectes elegits en 2020 tots estan pràcticament acabats, a excepció de la repoblació de les serres, que s’ha de realitzar en novembre coincidint amb la tardor”, explicava

Llegir 410 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM