Dilluns, 29 abril 2024

L’Alcalde d'Ontinyent fa una crida “a eixir millors d’esta" en l’acte d'Homenatge al Fester Absent

Posted On Dilluns, 16 Agost 2021 15:49 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

“El repte que tenim és el d'eixir millors d'esta, fent un esforç per valorar allò que ens uneix, entendre a l’altre i continuar compartint.

Amb totes les mesures de seguretat, sent responsables, però compartir i estar junts per fer gran el nostre poble i continuar gaudint de la vida”. Aquest era el missatge a la ciutadania de l'Alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, en l'acte d'Homenatge al Fester Absent, que el passat dissabte iniciava els Festejos Extraordinaris que organitza la Societat de Festers en record del que haguera estat estos dies la “Setmana Gran” de Moros i Cristians. “El repte que tenim és el d'eixir millors d'esta, fent un esforç per valorar allò que ens uneix, entendre a l’altre i continuar compartint. Amb totes les mesures de seguretat, sent responsables, però compartir i estar junts per fer gran el nostre poble i continuar gaudint de la vida”. Aquest era el missatge a la ciutadania de l'Alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, en l'acte d'Homenatge al Fester Absent, que el passat dissabte iniciava els Festejos Extraordinaris que organitza la Societat de Festers en record del que haguera estat estos dies la “Setmana Gran” de Moros i Cristians. 
Un acte que prenia el relleu del tradicional «Esmorzar de la Llàgrima» que l'any passat es va haver de suspendre per la pandèmia, I que va començar en una missa a Santa Ana seguida d'un sopar a la Placeta Latonda on es va honrar la memòria dels 29 festers i festeres desapareguts als últims dos anys.  L'Alcalde va agrair el President i la Junta de Govern de la Societat de festers l'esforç per organitzar actes extraordinaris en la que seria la Setmana de Festes, mostrant a més la seua alegria “pel retrobament amb la festa després de molt de temps gràcies també a la generositat de totes i tots els festers absents i les seues famílies, per permetre aquest homenatge". El primer edil també destacava la importància de viure estos dies “amb responsabilitat" i "passar-ho be sense oblidar d’on venim”. 
En la seua intervenció a l’acte, el President de la Societat de Festers, Vicent Pla, començava agraint l’esforç de la Junta de la Societat de Festers i les facilitats de l’Alcaldia i la Regidoria de Festes de l’Ajuntament per organitzar un acte molt emotiu, amb el que “fem justicia i saldem un deute que teniem amb les festeres i festers als que esta maleida pandèmia no ens va permetre acomiadar quan calia i com voliem”. Pla feia una crida a escoltat la marxa mora Ximo “sentats, per evitar la tentació de formar en esquadra” i també “a mostrar la responsabilitat de la nostra festa, per la memòria dels que ens han deixat, pels que lluiten contra la pandèmia i pel bon nom de la Societat i la  Festa". 
Després de l’acte (que també incloïa les intervencions del Secretari de Festers, Javier Moscardó, I de l’assesor religiós de les festes, Juan José Portero), la regidora de Festes Àngels Muñoz reafirmava el suport de l'Ajuntament d'Ontinyent a la Societat de Festers que ha treballat per fer «actes extraordinaris i responsables que ens recorden que aquesta seria la nostra Setmana Gran», destacava. De la mateixa manera, Muñoz recordava la feina feta junt a la Societat de Festers per fer possible el trasllat del Crist a Sant Carles el dissabte 21 d'agost. Un dia que “serà especial i diferent, ja que almenys podrem baixar al nostre «Morenet» a la ciutat i no s'haurà de quedar a Santa Ana com l'any passat», incidia.
Cal recordar que els actes programats per la Societat de Festers als Festejos Extraordinaris amb el suport de l'Ajuntament d'Ontinyent per als proper dies són el Concert Extraordinari de Música Festera previst per al divendres 20 d’agost a partir de les 20:00 hores a l’Estadi Municipal El Clariano; el trasllat extraordinari del Santíssim Crist de l’Agonia el proper 21 d’agost a partir de les 19:00h i la Missa Solemne a la reial parròquia de Sant Carles el diumenge 22 d’agost a les 11:30h.

Llegir 217 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM