Divendres, 26 abril 2024

Ontinyent "empodera" amb un taller a dones víctimes de violència de gènere

Posted On Divendres, 23 Juliol 2021 15:27 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

"Treballar la sensibilització i la prevenció de la violència de gènere és treballar el foment de la igualtat".

Així exposava la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, un dels objectius que té el Curs d’Empoderament per a dones víctimes de violència de gènere, que es desenvolupa durant el mes de juliol i setembre a l’aulari de la UNED al barri de Sant Rafel.

La regidora qui visitava aquest dimecres a les dones participants d’aquest curs explicava que cal "trencar com a societat els models que hem après des de ben menuts i que reprodueixen conductes masclistes". Per la seua part, Coto Talens, psicòloga i professional encarregada del taller de treball manifestava que amb el taller "volem encetar o continuar un procès que tracta de restituir l’autoritat sobre les dones que han patit algun tipus de violència" a través d’entendre quin paper ha tingut la pròpia dona en la seua vida i qui ha definit eixe paper per, finalment, definir el projecte vital a desenvolupar. Així mateix, les dones participants d’aquest taller compartien la importància de fer saber a qualsevol dona que estiga sofrint violència que "no estan soles".

Es tracta, per tant, d’un taller inclòs dintre de les accions que des de la Regidoria d’Igualtat es programen durant tot l’any com són les activitats al voltant del 8M o l’Escola Feminista. Aquestes accions de promoció permeten "impulsar la igualtat entre les dones i els homes perquè tant les dones víctimes de violència masclista com la resta de nosaltres necessitem tindre el control sobre les nostres vides i eixir d’eixes situacions de desigualtat que sofrim", remarcava Enguix. Totes aquestes activitats es completen amb el treball d’intervenció que es realitza des de l’àrea d’Igualtat i que compta amb un equip multidisciplinar format per una psicòloga, una treballadora social, una assessora jurídica, una promotora d'igualtat i una informadora.

Llegir 277 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM