Dimecres, 24 abril 2024

Els patrons de la Fundació Museu del Tèxtil destaquen la utilitat pública d’un museu “viu, dinàmic i emblemàtic”

Posted On Dijous, 22 Juliol 2021 14:45 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Els patrons de la Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana han coincidit en destacar la utilitat pública que va a tenir un museu que serà “viu, dinàmic i emblemàtic”.

Aquest plantejament era compartit per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el President de Caixa Ontinyent, Pepe Pla; i el President d’ATEVAL-CV, Pepe Serna, que intervenien en l’acte de presentació del projecte definitiu del Museu, que tenia lloc aquest dijous a les instalacions de la primera nau ja executada del museu. Després de la presentació, Rodríguez i Pla signàven el conveni pel qual Caixa Ontinyent assumeix els costos de la redacció d’aquest projecte.

Jorge Rodríguez obria l’acte agraint l’assistència als presents i remarcant que el d’aquest dimecres era el primer acte públic del nou President de Caixa Ontinyent des que va assumir el càrrec, al qui felicitava pel mateix. L’Alcalde i President de la Fundació Museu del Tèxtil recordava que “fa 20 anys que es parlava del Museu i de la necessitat de rehabilitar la fàbrica de Revert. Quan vam arribar a la Fundació fa 10 anys ens vam trobar una situació complexa, on vam haver d’aclarir els comptes en primer lloc per posar en marxa un projecte que després de molts esforços està veient la llum, i que va a ser un espai de referència autonòmica”, remarcava.

La intervenció de Pepe Pla posava de relleu “la diferència entre Caixa Ontinyent i les entitats bancàries a l’ús, ja que Caixa Ontinyent no té propietaris i reverteix els beneficis en obres socials com aquesta del Museu Tèxtil. Caixa Ontinyent aporta 150.000 euros a aquesta actuació –finança els projectes d’obra tant de la primera fase com de l’actuació presentada ahir- una quantitat que no estaria si no existirem. La gent ha de saber que no és el mateix ser client de Caixa Ontinyent que d’altres entitats”, remarcava.

Finalment, Pepe Serna mostrava “l’orgull del sector del tèxtil de tota la Comunitat Valenciana perquè es faça realitat aquest espai, que serà important no sols per al sector sinó per a la ciutat i la comarca”. Serna felicitava a l’Ajuntament “pel seu esforç constant i aposta per un lloc que donarà molta vida a la zona i pot suposar un impuls per a l’activitat a la mateixa”. Serna feia extensible la felicitació a la corporació municipal, Caixa Ontinyent, la Junta Comarcal d’ATEVAL i el conjunt dels patrons de la Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana.

El projecte definitiu del Museu del Tèxtil Valencià inclou un Centre de Formació municipal que serà finançat amb fons europeus. Així es confirmava aquest dimecres en l’acte de presentació pública del projecte, que tenia lloc a la nau ja construida del Museu i on l’equip d’arquitectes Soler-Torró donaven detalls de l’actuació que es preveu iniciar en 2022.

L’acte també comptava amb les intervencions de l’Alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, Jorge Rodríguez; el President de Caixa Ontinyent, Pepe Pla; i el d’ATEVAL-CV, Pepe Serna; i reunia al voltant de 50 persones entre les quals es trobaven membres del Patronat de la Fundació Museu del Tèxtil, de la corporació municipal i representants de diverses associacions. En l’acte es repassava el projecte de l’actuació a executar en la nau més propera al riu Clariano, que juntament a la nau ja construida tindrà ús com a espai expositiu i d’activitats. A més a més, es detallava com va a ser la nova edificació projectada, que estarà adjacent a aquesta, i que es preveu destinar a un espai formatiu que podrà donar cabuda a iniciatives que suposen un impuls per al teixit econòmic de la zona.

Segons explicaven Natxo Torró i Silvana Soler, l’edifici rehabilitat comptarà amb una planta semisòtan de 28 m2 de superficie construida i una planta baixa de 608m2, on hi haurà dues grans sales de 383 i 138m2, porxe, cafeteria, escala i pasarel·la. A l’obra nova hi haurà una planta baixa de 287 m2 amb hall d'accés, recepció, distribuidor, escala, magatzem, 3 aules, un pati de 31 m2; i 3 lavabos per a home, dona i persones amb mobiltiat reduida. En aquest nou edifici també hi haurà una primera planta de 251 m2 amb sala d'usos multiples, sala de reunions, 2 despatxos dos distribuidors, un pati de 51 m2, i 2 lavabos. En total, entre tots dos edificis, hi haurà 1175 m2 de superficie construida, als que s'afegirà un espai exterior a urbanitzar de 1.505 m2.

El President de la Fundació Museu del Tèxtil i Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que les obres van a comptar amb amb un pressupost de 1’1 milions d’euros per a la rehabilitació de la nau ja existent i prop de 500.000 per al nou edifici. En la part a rehabilitat es compta amb una subvenció de 400.000 euros de la Diputació de València més de 300.000 euros de la Unió Europea mitjançant l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) i al voltant de 300.000 euros de l’Ajuntament, tot i que s’ha demanat una subvenció del “Pla Conviure” de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica,d’ajudes a la reforma, rehabilitació i actuacions urbanes, per tal de cobrir esta despesa municipal. Rodríguez recordava que la Generalitat ja es va fer càrrec de 700.000 dels 910.000 euros que va costar la primera fase, i que la idea “és seguir fent el màxim d’inversions amb el mínim cost possible per a l’Ajuntament”.

Llegir 416 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM