Dimarts, 23 abril 2024

Ontinyent organitza un cicle de xerrades dins el Pla Municipal de Prevenció del Suïcidi

Posted On Dimarts, 27 abril 2021 17:32 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent va a dur a terme un cicle de xerrades dins el Pla Municipal de Prevenció de Suicidi, que tractaran d’abordar esta problemàtica i com atendre-la des de diferents sectors.

És un dels aspectes que es van abordar a la reunió que tenia lloc aquest dilluns del grup de treball que presideix l’alcalde Jorge Rodríguez al marc d’aquest pioner pla impulsat pel Govern ontinyentí.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, destacava que les xerrades “son accions que tindran un enfocament específic adaptat als diferents sectors als que s’adrecen, que inclouran l’alumnat d’instituts, les AMPES, les forces i cossos de Seguretat i el públic en general”. El cicle es posarà en marxa a la segona quinzena de maig i abordarà qüestions com els efectes de la pandèmia en la salut mental; les malalties mentals més comuns o la importància de parlar del suïcidi per previndre les conductes suïcides. Totes les sessions es duran a terme al Teatre Echegaray en dates que es faran públiques en breu, sent necessària inscripció prèvia.

Per altra banda, a la reunió del grup de treball de Prevenció Contra el Suïcidi s’exposaven una sèrie de fluxogrames (diagrames de fluxos) elaborats per tal de coordinar l’acció de les diferents casuístiques a les que s’han de fer front. Paula Soler explicava que “evidentment no és el mateix quan és un intent, que quan s’ha de fer front a un cas consumat o quan són situacions de risc, i estos fluxogrames ens van a ajudar a coordinar la tasca a dur a terme als diferents casos”, explicava.

Estos diagrames han estat elaborats del Departament de Serveis Socials i el Centre de Rehabilitació i Integració del Malalt Mental (CRIS), tenint en compte la implicació i paper de les forces i cossos de seguretat de l’Estat; la Policia Local; els i les professionals de la sanitat i l’educació; dels propis serveis socials municipals, el CRIS i de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives.

Llegir 252 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM