Divendres, 19 abril 2024

Jorge Rodríguez acompanya a les famílies ontinyentines durant l’acte de recuperació de restes de la Fossa 127 de Paterna

Posted On Dilluns, 19 abril 2021 17:23 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

"Justícia i reparació". Així qualificava l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez la importància de l’acte d’entrega als familiars de les restes de dos ontinyentins afusellats en 1940.

Un acte precedit pels treballs previs fets a la fossa 127 del cementiri de Paterna. L’acte en el qual participava l’alcalde acompanyat de la regidora de Memòria Democràtica, Sayo Gandia i que comptava amb la presència de la Consellera Rosa Pérez, permetia a les famílies de Francisco Torregrosa Torregrosa i Bernardino Molina Gisbert recuperar les seues restes.

En paraules de Rodríguez "la investigació que s’ha dut i continua duent-se en les fosses ens dignifica com a societat" encara que "en aquest cas, han fet falta més de 80 anys perquè les famílies puguen donar-los un descans digne". L'alcalde destacava que aquestos treballs serveixen per no oblidar el que va ocórrer durant aquells anys i així evitar que la història es torne a repetir.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Ontinyent continua col·laborant en la identificació de familiars de veïns de la ciutat que van ser afussellats pel règim franquista i soterrats en fosses comuns a Paterna. En concret, durant les últimes setmanes des de l’Ajuntament i a petició de les associacions familiars de les fosses 21,63,127 i 126 de la ciutat de Paterna (València) s’ha publicat tant a les xarxes socials com als mitjans de comunicació el llistat de les persones desaparegudes d’Ontinyent que consten en estes fosses per facilitar les tasques d’identificació. El llistat es pot consultar a les xarxes municipals i qualsevol persona que puga tindre informació pot enviar un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Llegir 235 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM