Divendres, 26 abril 2024

El Campus d’Ontinyent rep el "Premi Benicadell” a la defensa i ús del Valencià

Posted On Dimecres, 31 Març 2021 16:46 Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

El Campus Universitari d’Ontinyent ha estar guardonat aquest dimecres amb el “Premi Benicadell” que lliura cada any la  Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià per posar en valor la trajectòria d’una entitat en defensa de la llengua i cultura pròpies. 

Degut a la pandèmia, l’acte, que tradicionalment té lloc al marc de les trobades d’escoles en valencià, tenia lloc a l'edifici Lluis Vives del Campus ontinyentí, on era replegat per la Rectora de la Universitat de Valencia, Mavi Mestre, i on es comptava amb les intervencions de l’Alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez; el President de la Coordinadora, Josep Manel Andrés; i la Secretària de la Coordinadora, Carme Doménech.

A la seua intervenció, Mavi Mestre ressaltava el guardó com un “reconeixement col·lectiu” a totes les persones i entitats que han fet possible la implantació i manteniment del Campus a Ontinyent, tenint especials paraules cap a l’Alcalde Jorge Rodríguez, destacant “la seua aposta pel Campus quan va arribar a l’alcaldia, ja que fins a eixe moment la Universitat estava ací amb un peu dins i un peu fora, sense garanties de continuar”. Un premi per a un Campus “jove, però que en poc de temps ha crescut quantitativa i qualitativament en infrastructures i titulacions, i també en xifra d’estudiants”, i que s'atorga “en un edifici amb un simbolisme històric que aprofitem posar en valor el paper dels i les mestres en l’educació i el foment de la llengua i cultura valencianes”, manifestava.

Jorge Rodríguez tenia al seu torn paraules d’agraïment per a la Coordinadora per haver pensat en el Campus com entitat premiada, i també per a la rectora per la seua ferma aposta pels estudis universitaris a la ciutat. Un reconeixement que també feia extensiu “a totes les entitats que conformen la Fundació Universitaria Campus Ontinyent, com ara COEVAL, ATEVAL, els Sindicats CCOO i UGT, i especialment Caixa Ontinyent, la Universitat de València i l’Ajuntament”.

Des de la Coordinadora, entitat que forma part de la Federació Escola Valenciana, la seua secretària, Carme Doménech, feia lectura de l’acta per la qual la Junta de la Coordinadora va decidir atorgar per unanimitat el Premi Benicadell al Campus d’Ontinyent de la Universitat de València “per la seua tasca acadèmica i dinamització cultural; per la promoció i defensa de la llengua i cultura pròpia de la Vall d’Albaida; per la seua participació i implicació en les convocatòries de les Trobades d’escoles en valencià; i pel seu carácter vertebrador de la comarca i les comarques centrals”, entre d’altres qüestions.

El President de la Coordinadora, Josep Manel Andrés, protagonitzava una emotiva intervenció a la qual recordava que “probablement, als murs del Lluis Vives va aparèixer per primera volta el nom d’Escola Valenciana”, i recordava la figura de la desapareguda Empar Granell, membre històrica de l’entitat. Andrés lliurava a Mavi Mestre el premi físic, “un socarrat que representa el peno de la conquesta, entesa com un treball col·lectiu i cooperatiu; i el nom del Benicadell com el cim més alt de la comarca, que ens recorda d’on venim i on anem”. L’Acte a l’Aula Magna del Campus comptava també amb l'assistència del regidor d’Educació, Óscar Borrell; el Vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV; Jorge Hermosilla, així com diversos memnres i representants de la Universitat de València, el Campus d’Ontinyent, el CEIP Lluis Vives i la Coordinadora de La Vall d'Albaida per la defensa i Ús del Valencià.

Llegir 269 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM