Dissabte, 20 abril 2024

La modificació de crèdits aprovada la setmana passada pel govern entrebanca el projecte d’adaptació, mobilitat i seguretat al cementeri fixat per a esta legislatura.

Posted On Dijous, 02 Juliol 2020 16:54 Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

La Portaveu del Partit Popular i Regidora de Cementeri, Mercedes Pastor, ha demanat una reunió amb el regidor d’Urbanisme, Joan Sanchis i els tècnics de l’Oficina Tècnica que considere oportú, per tal de dur endavant la millora d’accessibilitat i mobilitat al Cementeri Municipal; un pla que també inclou reforçar la seguretat dels espais d’este recinte municipal.

 


Mercedes Pastor, que va apuntar esta acció com a objectiu de legislatura, va reiterar al ple passat la petició de reunió i visita al cementeri municipal al Regidor d’Urbanisme després que la modificació de crèdits aprovada al ple disminuïra en 2.000 euros la partida consignada al pla de seguretat i d’adaptabilitat a persones amb mobilitat reduïda.


En paraules de la Regidora, Mercedes Pastor, "no ens pareix correcte que interessadament hagen tergiversat les nostres paraules, perquè en cap moment hem dit que no fora necessària la modificació de crèdits per a cobrir les necessitats del COVID". Al contrari, explica Mercedes Partor, "estem convençuts que s’ha d’actuar duent a terme polítiques que ajuden a les persones més afectades per la pandèmia. El que sí hem dit és que la disminució de 2.000 euros en la partida d’inversions per al cementeri, que recordem és una instal·lació pública, ens tanca les portes a poder dur endavant este projecte". A més, explica Pastor, "volem recordar que tenim queixes de ciutadans pel que fa als problemes de mobilitat i desplaçament pel reciente amb cadira de rodes i també algunes referides a la seguretat de les baranes que hi ha al cementeri que és visitat per molta gent, molta d'ella més major. Considerem hem d’actuar perquè estes queixes d'accessibilitat mereixen una resposta sensible i positiva per la nostra part", afirma la regidora de cementeri.


Pel que fa a les crítiques rebudes pel govern de Jorge Rodríguez, des del PP han esclarit que "el vot d’abstenció a la modificació de crèdits per atendre les mesures del COVID està justificat perquè són els seus pressupostos i la seua modificació, a la qual des del PP ja vàrem manifestar que no ens pareixia correcte que reduiren la partida d'inversions al cementeri.

El vot al pressupost de 2020 va ser el de l’abstenció perquè incloïa alguns projectes com el del pla de mobilitat i seguretat per al cementeri i ara amb esta musicació no el podem dur a terme. Per tant, el nostre vot a la modificació ha de ser el de l’abstenció, perquè el que està clar és que tots compartim la necessitat de reorientar el pressupost d’un any diferent, especial i difícil pel COVID".


Els populars critiquen que en els pocs diners que han reduit d’esta partida de cementeri, 2.000 euros, dificultaran dur endavant l'objectiu d'adaptar una instal·lació pública com el cementeri que fa anys està obert sense complir les normes d’adaptabilitat i seguretat.


La popular Mercedes Pastor està per la llavor de treballar conjuntament i obtenir la resposta positiva del regidor d’Urbanisme, resolent-se així este problema.

Així mateix, explica Pastor, "li he reiterat que la millora d’accessibilitat i mobilitat al cementeri és una tasca pendent, però molt important, ja que no solament existeixen registres d’entrada per part de ciutadans reclamant que es resolga este problema sinó que, en diverses ocasions, ‘s'ha tractat el tema a les Juntes de Regidories on hem exposat la situació i plasmat la voluntat d’esta regidoria de fer accessible el cementeri".

La regidora espera que en breu es fixe la reunió visita al cementeri amb el regidor d’urbanisme i els tècnics escaients perquè s’inicien els tràmits necessaris per a dur endavant este pla de millorar l’accessibilitat, els paviments, les rampes i els passamans de les baranes, entre altres que els tècnics consideren necessaris per garantir l’accessibilitat i seguretat dels visitants d’esta instal·lació pública.

Llegir 190 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM