Dilluns, 17 Febrer 2020

Ontinyent intensifica la lluita contra el mosquit tigre davant la seua proliferació després la DANA

Posted On Dimarts, 08 Octubre 2019 17:02 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent està intensificant la lluita contra el mosquit tigre davant la seua proliferació a les últimes setmanes, degut a les altes temperatures registrades després de l’episodi de DANA registrat en setembre.

 

Així, dins del Pla Municipal d’acció contra esta espècie, l’Ajuntament ha incrementat les tasques de col·locació de trampes en jardins públics i aplicació de larvicides en xarxa d’aigües. Amb tot, com recorda la regidora de Medi Ambient, Sayo Gandia, “tot allò que fem als espais públics no va a ser efectiu si no sumem els esforços de la ciutadania per evitar la proliferació d’aquest insecte, ja que necessita molt poca quantitat d'aigua per criar i la col·laboració ciutadana és imprescindible".

La regidora recordava que la ciutadania pot col·laborar aplicant una sèrie de mesures, entre les quals trobem evitar l’ús de recipients que puguen acumular aigua estancada; mantindre els nivells de clors adequats en piscines, basses i estanys; protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres; vigilar el reg per goteig; renovar cada 2 o 3 dies l'aigua dels abeuradors dels animals i tirar aigua en els albellons, almenys una vegada a la setmana.

El “mosquit tigre”, espècie exòtica originaria del sud-est asiàtic, és potencial transmissora de diverses malalties infeccioses, entre elles el dengue, el zika o la chikungunya.

Llegir 365 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM