Dimecres, 24 abril 2024

Ontinyent celebra la I Fira “Universalut” per promoure hàbits saludables entre la població

Posted On Dilluns, 08 abril 2019 15:12 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Ontinyent ha celebrat aquest dilluns la I edició de la Fira “Universalut” destinada a promoure hàbits saludables entre la població.

Es tracta d’una iniciativa organitzada per l'Ajuntament d'Ontinyent i la Universitat de València (UV), que va ser anunciada per l’alcalde, Jorge Rodríguez, i el Vicerector de Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, després d’una reunió el passat mes de gener a la qual també van participar els regidors d'Educació i Sanitat, Óscar Borrell i Matilde Francés.

La jornada estava prevista inicialment per al passat dilluns 1 d’abril però es va haver d'ajornar per les pluges, desenvolupant-se finalment aquest matí a la Plaça de la Coronació. “Universalut” s'ha dividit en àrees amb temàtiques específiques per portar a terme diverses activitats lúdiques amb tallers que exposaven qüestions sobre manteniment de la salut, aliments poc saludables i oferien, entre d'altres aspectes, nocions sobre seguretat alimentària. Per a l'elaboració d'estos tallers s'ha comptat amb estudiants universitaris dels graus de Farmàcia, Ciències Gastronòmiques, Ciència i Tecnologia en Aliments i Nutrició Humana i Dietètica de la UV.

La regidora de Sanitat, Matilde Francés, agraïa la bona predisposició i col·laboració de la UV així com dels estudiants universitaris que han participat en els tallers. “Esta activitat s'emmarca dins de la línia d'acció que desenvolupem des de l’Ajuntament i la regidoria per tal de promoure hàbits saludables entre la població, perquè introduint xicotets canvis millorarem la nostra qualitat de vida i podem previndre malalties cròniques”, explicava la regidora.

L’activitat també forma part de l'estratègia europea de “ciutats saludables” posada en marxa per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), per integrar la salut com una consideració fonamental en totes les polítiques municipals. Cal recordar, que Ontinyent es va adherir en 2016 a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, una entitat impulsada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el Ministeri de Sanitat per tal de promoure precisament l'estratègia europea.

Llegir 1082 vegades Darrera modificació el Dilluns, 08 abril 2019 15:15

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM