Dijous, 18 abril 2024

Ontinyent presenta les homenatjades i activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona

Posted On Dimecres, 27 Febrer 2019 15:50 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent ha donat a conèixer les homenatjades i la programació d’activitats prevista per commemorar el 8 de març,

Dia Internacional de les Dones. En una roda de premsa on intervenien la regidora d'Igualtat, Paula García, el regidor coordinador de l'àrea, Óscar Borrell, i la tècnica d'Igualtat, Neus Rubio, es donava a conèixer els noms de les guardonades de 2019 amb els reconeixements que ve atorgant els últims anys el consistori: Mª Luisa Botella Tortosa (encarregada de protecció de dones víctimes de violència de gènere de la Unitat de família i dona de la Policia Nacional d'Ontinyent (UFAM)); Mª Jose Angulo Vicente, treballadora social en l'Ajuntament d'Ontinyent; Teresa Albiol Beneyto, esportista nadadora; i la Plataforma Feminista Ontinyent.

Aquest reconeixement tindrà lloc en un acte institucional el proper 15 de març, on també es lliuraran els premis del 7é Concurs de cartells, que en esta edició ha tingut com a primer premi a Blanca Alonso (Col·legi Pureza de María) i a Miriam Revert (IES Jaume I) com a segon premi. Paula García, destacava que “l'Ajuntament d'Ontinyent com a administració pública, està capficat en eliminar tots els entrebancs que fan que més de la meitat de la població no gaudisca encara d’igualtat efectiva”, i destacava el treball d'aquelles dones que han posat amb el seu treball el seu gra de sorra per millorar la societat ontinyentina. Óscar Borrell agraïa el treball de la regidora i tot l'equip de la regidoria no sols per la programació d'este any, sinó “per la seua tasca durant  estos quatre anys per tractar de millorar la societat, fer real la igualtat i eradicar la violència de gènere” apuntava.

En l’acte també donava detalls de tota la programació, que compta amb la participació de diverses regidories. En concret, les activitats començaran el dijous 28 de febrer amb la presentació del llibre “Mañana puedes ser tú” d’Anna Choy i Vilana, cap del grup Regional d'Atenció a la Víctima (GRAV)dels Mossos d'Esquadra a Barcelona. L'activitat que compta amb la col·laboració del Cine Club Utiye serà també l'acte inaugural de la Setmana Negra d'Ontinyent. La programació continuarà el diumenge 3 de març a partir de les 18:00h amb l'espectacle de dansa “Amelia...que no te corten las olas” organitzat per la Regidoria de Cultura. La programació es reprendrà el proper dimecres 6 de març amb la ponència “Masculinitats Igualitàries” a càrrec de Joan Sanfélix Albelda, Doctorat en estudis de gènere.

Durant la presentació, García va destacar que el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, la regidoria no farà cap activitat municipal encara que va recordar la convocatòria internacional de la vaga per “visibilitzar el nostre malestar en molts àmbits i perquè diem que si les dones parem, el món s'atura”. La plataforma feminista d'Ontinyent, tot i que ha posat a la venda tiquets per a un autobús que es traslladarà a la manifestació que tindrà lloc a València, ha organitzat una concentració a les 18:00h a la Plaça de la Concepció per aquells i aquelles que no puguen viatjar fins a València. Serà el 11 de març quan es reprenguen les activitats amb els tallers “Ser dona al Sud” del projecte Fons Valencià per la solidaritat que es desenvoluparan als IES L'Estació, IES Pou Clar i IES Jaume I.

Llegir 1601 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM