Dijous, 18 abril 2024

Els olímpics Isidoro Hornillos i Mònica Pont participen en l’aniversari del CAVA i la Setmana de la Ciutat Educadora d’Ontinyent

Posted On Dimarts, 29 Novembre 2022 16:26 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Els atletes olímpics Isidoro Hornillos (Moscú’80) i Mònica Pont (Atlanta’96, actual plismarquista femenia de marató d’Espanya), i l’historiador de l’esport Recaredo Agulló, han participat estos dies dels actes del 50 aniversari del Club CAVA Ontinyent-Stocklogístic i la Setmana de la Ciutat Educadora d’Ontinyent.

 

El regidor d’Educació i Esports, Óscar Borrell, explicava que les dues xerrades en les que intervenien estos ponents, que tenien lloc dijous i divendres al Centre Cultural Caixa Ontinyent organitzades pel club i l’Ajuntament, “han estat una gran ocasió per abordar temes de molt d’interés i actualitat en l’àmbit esportiu. L’esport està molt relacionat amb la formació de les persones i la seua educació en valors, i per això la Setmana de la Ciutat Educadora no podia deixar de banda esta vessant”, assenyalava.

Hornillos, també professor de la Universitat de la Corunya i President de la Federació Galega d'Atletisme, impartia una conferència marcadament tècnica al voltant de la força en l’entrenament atlètic, recolzada amb imatges i vídeos. Mònica Pont i Recaredo Agulló abordaven el fenòmen de les curses populars, en un acte introduït per l’històric entrenador del CAVA Nacho García. Pont, entre altres coses, exposava com s’estan professionalitzant les curses populars, i com es tenen cada volta més cura dels detalls en estes proves als últims anys; mentre que Agulló feia una contextualització històrica que incloïa imatges dels últims 120 anys de l’atletisme valencià, per abordar la importància social, esportiva i econòmica de les curses a peu, així com del seu impacte en la salut de les persones.

La programació de la “Setmana de la Ciutat Educadora” impulsada per la regidoria d’Educació i coordinada amb el Consell Educatiu de Ciutat a Ontinyent inclou aquest inici de setmana altres activitats destacades, com la presentació del llibre “Busquem la solució” un conte fet per l'ontinyentina Maria Micó amb il·lustracions de Gonzalo Gironès “que està tenint molt d'èxit a les fires dels llibres, convertit en una eina pedagògica en les aules i que estem contents de poder presentar en el marc de la Setmana de la Ciutat Educadora”, explicava Óscar Borrell.

També a la seu de la UNED però  dimarts a les 19:00 hores intervindrà l’analista polític i periodista José Ignacio Torreblanca, titolada “Ordre i desordre global. El paper d’Europa i  el seu futur”, un acte que partit del conflicte entre Rúsia i Ucraïna analitzarà el context global internacional.A més a més, també aquest a les 13:00 hores s’inaugurarà la Universitat de Tardor d’Ontinyent al Campus universitari, incloent la inauguració de la Biblioteca del Campus i un Seminari de la Facultat d’Infermeria.

Llegir 173 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM