Divendres, 29 Març 2024

Les escoles esportives d’Ontinyent amplien les inscripcions al tram de 16 a 18 anys d’edat

Posted On Dimecres, 05 Octubre 2022 09:35 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Els xics i xiques de 16 a 18 anys d’edat podran participar per primera volta des d’aquest mes d’octubre a de les activitats tant dels Jocs Escolars com de les Escoles Esportives Municipals d’Ontinyent.

Una mesura que se suma a altres accions impulsades esta legislatura per potenciar les escoles municipals, com ara l’augment del cànon que l’Ajuntament d’Ontinyent paga als clubs per a gestionar les escoles, així com també del fixe de cada xiquet o xiqueta en un 20%.

El regidor d’Educació i Esports, Óscar Borrell, posava de relleu “el gran valor educatiu i formatiu que té per als i les joves l’activitat física plantejada com a factor essencial per a la cura de la salut, per a l’augment de la qualitat de vida i del benestar social i per al desenvolupament integral de la persona. Enguany els xiquets i xiquetes de 16 a 18 anys podran seguir participant en estes activitats, encara estan en temps de creixement i és bo que encara tinguen al seu abast l’ambient de les escoles i les classes que s’ofereixen des dels clubs amb ajuda de l’Ajuntament”.

Amb aquest canvi, per aquest curs s’espera que s’arribe als 2.000 xiquets i xiquetes 1.800 xiquetes i xiquets inscrits, el que suposarà un augment per la incorporació del jovent de 16 a 18 anys. la proposta naix de les aportacions de membres dels clubs, concretament de l’escola de tennis amb Manel Salvador, una proposta que Borrell explicava que  Borrell destacava “atenem com no podia ser d’altra forma dins de la cultura que sempre s’ha fet a la regidoria d’esports”.

A les Escoles Esportives Municipals que ofereixen es clubs amb suport de l’Ajuntament participen xiquets i xiquetes de 4 a 18 anys. Enguany seran 14 els clubs i associacions esportives que realitzen estes escoles, en esports com el Kung Fu, Triatló, Judo, Atletisme, Volei, Bàsquet, Ciclisme, Futbol, Tai Chi, Natació, Pilota Valenciana, Gimnasia Rítmica, Tennis, Tennis Taula, Escacs o Tir amb Arc.

El regidor d’Esports explicava que després d’augmentar el preu que es paga als clubs de la ciutat s’ha notat un augment de la qualitat i la professionalització del personal entrenador que treballa en els clubs de la ciutat aconseguint ser de les millors escoles esportives de la Comunitat Valenciana. El regidor destacava que també ha influït per aquest augment de la qualitat la col·laboració de l’estudiantat del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València que està fent practiques o estan treballant en els propis clubs dins dels continguts de la seua carrera de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

Pel que fa als Jocs Escolars de la Generalitat Valenciana organitzats a la ciutat per l’Ajuntament d’Ontinyent és un projecte que compleix 41 anys, als quals l’Ajuntament ve col·laborant en el desenvolupament de programes esportius d’activitats extraescolars de caràcter recreatiu o competitiu en els centres docents mitjançant acords amb les AMPES de la ciutat i que enguany tindrà com a novetat la inscripció de l’alumnat del poble de Fontanars aconseguint que els Jocs Escolars siguen en aquest any intermunicipals. Al voltant de 1.100 xiquets i xiquetes participaran enguany en els Jocs Escolars practicant diversos esports. Borrell convidava a tots els xiquets i xiquetes de la ciutat en les franges d’edat a les que es presta servei a apuntar-se, tant als Jocs Escolars amb les AMPES dels centres com a les Escoles Esportives Municipals.

Llegir 220 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM