Divendres, 19 abril 2024

Ontinyent celebrarà el torneig de pilota Festes de Moros i Cristians al carrer de l’Altet de Sant Joan en homenatge a Vicent “Lluch”

Posted On Dijous, 18 Agost 2022 16:01 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

La pilota valenciana estarà present un any més en la programació festiva d'Ontinyent de la "Setmana Gran" de les Festes de Moros i Cristians amb partides en la modalitat de galotxa,que retrà homenatge a Vicent "Lluch" en la què participaran més de 15 pilotaris d’Ontinyent i les comarques veines.

L’escenari escollit serà el Carrer de l’Altet de Sant Joan, el conegut com a “carrer de la Pilota”, considerat l’espai de pràctica esportiva més antic de la ciutat, per al qual l’ajuntament ha demanat uns subvenció  de 173.000 euros a la Generalitat Valenciana per a millorar-lo.

El regidor d'esports, Óscar Borrell, ha destacat que "és important cuidar i potenciar el nostre esport tradicional i portar-lo de la mà dels aficionats als carrers de la nostra ciutat perquè els ontinyentins i ontinyentines puguen conèixer el nostre esport". Per això, que la pilota estiga present en la programació festiva “és una manera de continuar impulsant la pilota valenciana en uns dies on la ciutat rep molts turistes, els quals no sols queden impressionats per la festa sinó també per la idiosincràsia de l'esport autòcton jugat en un carrer encosterat, ha assegurat”.

Les partides del Campionat de Galotxa Moros i Cristians 2022, organitzades pel club de Pilota Ontinyent i amb col·laboració de l'Ajuntament, es disputaran el dimecres 24 d'agost durant tota la vesprada. Els pilotaris de la talla de Pepe Vidal, Vicent Viciano, Roselló, Ismael, Dani, Alejandro, Oscar, Ismael Pare, els germans Sisnets, Simon, Vicent Fill i Pepito a partir de les 17:00 hORES.

Borrell ha mostrat la seua satisfacció per la relació que l'Ajuntament manté amb el club de Pilota d'Ontinyent per treballar per l’esport autòcton. Estes accions de visibilitat se sumen a la recuperació de l'escola municipal de Pilota, a brindar una oferta de pilota valenciana a les 24h esportives i partides professionals amb TV, escola femenina de Pilota o a l'execució de millores de manteniment al trinquet.

A ests millores, s'afegeix la sol·licitud d'una subvenció de 173.285’07€ a la Direcció General de l'Esport per reformar el carrer de l’Altet de Sant Joan la qual "esperem que en pròximes convocatòries arribe a Ontinyent", ha explicat el regidor. La pràctica de la Pilota Valenciana en aquest carrer carrer ha estat ultimament font d’estudis d’investigació i periodistics en els últims temps contant amb aportacions del cronista oficial Alfred Bernabeu, i dels investigadors Arán Reig, Jordi Molla i Kike Molla. Estos estudis han ressaltat el valor cultural i esportiu de la instal·lació esportiva més veterana de la ciutat, ja que s’utilitza de trinquet des dels anys 50, coneguent-se anteriorment en el propia plaça de Sant Domingo altres espais per a jugar a Pilota en els segles XIX-XX.

Totes estes accions de visibilitat i millora d'instal·lacions s'emmarquen dins de la línia d'actuació de l'equip de govern per aconseguir que no es perga l'esport autòcton i propi valencià. També en clau esportiva i per a la Setmana Gran de Festes es celebrarà a l’Estadi El Clariano el Torneig de Festes que enfrontarà l’equip local Ontinyent 1931CF i el Gandia CF de Tercera Divisió el mateix dimecres 24 d’agost a les 19:00 hores.

Llegir 195 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM