Dijous, 25 abril 2024

'Ontibàsket. Esport i Valors’: Històries amb... superació!

Posted On Dilluns, 14 Juny 2021 15:34 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

 Hi ha a la En la vida cal marcar-se metes. Objectius que a poc a poc puguem anar superant. Aquesta és una de les premisses del grup Ontibàsket 3x3.

Un conjunt de gent, que cada dijous té una cita a les pistes del Pere IV. Perquè per al Club Martínez Valls hi ha moltes maneres de gaudir el bàsquet, i aquesta és una més d’elles.

“El repte i la superació del 3x3 és contra tu mateix” explica Nico Sánchez, un dels impulsors, junt amb Rafa Micó, d’aquest grup. Arran de les pistes esportives que va crear l’ajuntament fa aproximadament dos anys, un grup d’amants de l’esport de la cistella va començar a promoure aquest tipus de bàsquet de carrer. Haver creat un grup té molts avantatges, entre ells el suport que es donen uns a altres. “El fet de veure’t cada dia millor, que vas superant tot el que tens i que a més ho fas amb el suport de tota la gent que participa... això ajuda” conta Micó, qui va ser jugador del primer equip federat del Martínez Valls Bàsquet.

Un grup del voltant de cinquanta persones han trobat un lloc comú, on gaudir d’una de les coses que més els agrada. Per a algunes d’aquestes persones, Ontibàsket 3x3 és eixe lloc que les permet que el bàsquet no desaparega de les seues vides. “El bàsquet de carrer facilita que persones que no poden formar part d’un equip, amb la responsabilitat en comporta, continuen actius amb una opció que els dóna més flexibilitat d’horaris i comoditats” aclareix Sánchez.

“Tota la vida he jugat a bàsquet. Vam acabar de competir en la modalitat de 5x5, perquè ja se’ns feia molt pesat viatjar, i ací vam tindre una oportunitat de continuar fent l’esport que ens agrada” explica Estefania Rubio, una de les persones que cada dijous s’apropa fins a les pistes del Pere IV. Per la mateixa situació, també arriba a Ontibàsket 3x3, Marta Vázquez. “Sempre hi ha gent ací, sempre tens una estona, perquè no has de dedicar-le massa temps i, a més, hi ha molt bon ambient”.

TORNEIG 3X3

I més enllà de les trobades per passar una bona estona… les competicions i els torneigs que organitzen també són altre aspecte, en el qual superar-se a u mateix és clau.

El passat diumenge se celebrava el primer torneig d’Ontibàsket 3x3 d’aquest 2021. Un dels exemples dels molts exemples de superació és el de Carlos Calabuig i el seu equip, tots formats per exjugadors que porten ja uns anys retirats de la competició. “Ningú del grup d’amics que ens ajuntem per a aquest tipus de competicions està ja federat. Però açò és una iniciativa per a seguir ajuntant- se, seguir competint i superant- se, ara que per l’edat ja no competim en un alt nivell”, admet Calabuig. Altre dels seus companys d’equip és el mateix Nico Sánchez, qui recorda que “per a mi la superació era que quan vaig començar a jugar a bàsquet de carrer, amb 13 anys, el meu repte era arribar a jugar com els majors, i ho vaig aconseguir. Ara ací hi ha molta gent jove que ve, de diferents nivells, i el seu repte va ser anar superant-se dia a dia per arribar al seu màxim”.

Però el més important del grup Ontibàsket 3x3, allò que els fa grans, és que és un lloc obert per a tot el món. Fins i tot, per a aquelles i aquells que mai han competit en el bàsquet. Així Estefania explica com molts dels seus companys d’Ontibàsket 3x3 no han jugat mai a bàsquet. “Alguns vénen del món del futbol, i ves com a poc a poc van millorant”.

Per la seua banda, Carlos insisteix que des del Club Martínez Valls Bàsquet “volem que el bàsquet en Ontinyent no siga només un bàsquet de club, sinó que siga una cosa de tot el poble, i motivar a tots a fer esport i passar una bona estona” explica Carlos.

“Allò bo que té açò és que és molt inclusiu. Dona igual que tu tingues més o menys nivell, perquè sempre hi ha un lloc per a tu” anima Marta.

I és que la finalitat sempre és divertir-se, il·lusionar-se, viure amb passió, donar tot d’u mateix i superar- se. “L’objectiu és formar una gran família, sobretot, promoure l’esport al carrer, en aquest cas el bàsquet 3x3, i que es veja que indistintament, sigues d’on sigues, vingues d’on vingues ací hi ha lloc per a tu”.

Llegir 275 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM